Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2024

Μητρώο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στα Βόρεια Τζουμέρκα

Η συγκρότηση  Μητρώου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης  στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, στην οποία έγινε διευρυμένη συζήτηση, με βάση τις τελευταίες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την πολιτική προστασία, και τις αυξημένες ευθύνες που απορρέουν για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης επεσήμανε το οξύμωρο να προστίθενται συνεχώς υποχρεώσεις στους δήμους, χωρίς αντίστοιχα να υπάρχει μέριμνα για προσωπικό και πόρους, χαρακτηρίζοντας τον εθελοντισμό, ισχυρό πυλώνα για μια τοπική κοινωνία.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο παρουσίασε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ενώ  τις επιμέρους λεπτομέρειες  και τις υποχρεώσεις των προέδρων των Κοινοτήτων, ανέλυσε η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, Λαμπρινή Μελισσόβα.

Στον σημαντικό ρόλο των εθελοντών στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας στάθηκε, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Κωνσταντίνος Κίτσιος.

Άμεσα θα ολοκληρωθούν τα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης σε περίπτωση πυρκαγιάς και τα Σχέδια Εκκένωσης των οικισμών, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Π. Βλάχος, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη ξεκίνησε η δημιουργία ομάδων εθελοντών, που θα αποτελούνται από πέντε μέλη σε κάθε τοπική κοινότητα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας και διαθεσιμότητα δύο αγροτικών οχημάτων.

Τέλος, τονίστηκε η σημασία της παρουσίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Πράμαντα, αλλά και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε περιστατικά στο παρελθόν.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…