05 Ιουνίου, 2024

Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με μήνυμα «Η γη μας το μέλλον μας», η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει σε όλους ότι, η ανάγκη ανάληψης δράσεων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι, διαρκής.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου 2024), είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση της γης, στην ερημοποίηση και στην ανθεκτικότητα στην ξηρασία.

Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα που μας αφορά όλους, τις παρούσες και τις επόμενες γενιές. Και η  αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αποτελεί στόχο και προτεραιότητα.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι Δήμοι της χώρας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αγωνιζόμαστε καθημερινά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Προσπάθεια την οποία θα συνεχίσουμε επίμονα και άοκνα, με κάθε διαθέσιμο μέσο  για να διατηρήσουμε την ελπίδα ζωντανή, ακόμη και αν αρμοδιότητες που ανήκουν παραδοσιακά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού κατά καιρούς αφαιρούνται, ή μεταφέρονται σε άλλες μη αρμόδιες βαθμίδες της Διοίκησης, ή ακόμη και αν δυσβάσταχτα τέλη επιβάλλονται στους Δήμους οφειλόμενα στην ολιγωρία και στην αποσπασματική άσκηση της κεντρικής πολιτικής στον τομέα του περιβάλλοντος.

Με αφορμή το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι Δήμοι της Χώρας θα συνεχίσουν να εργάζονται ακούραστα, για ένα μέλλον όπως πρέπει να είναι για εμάς και τις επόμενες  γενιές που ακολουθούν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Newsletter (middle) ... 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα…

Newsletter (top) ... 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ και ΔΣ ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα

Λ. Κυρίζογλου: Η ΚΕΔΕ ενώνει τη φωνή της και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Πέμπτη στη Χαλκίδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου  και ώρα 11:30 στη Χαλκίδα…