Άρθρο Localit 17 Φεβρουαρίου, 2021

Μήδεια: -25 βαθμοί Κελσίου στη Δ. Μακεδονία και ριπές ανέμου 121 χλμ/ώρα στο Αιγαίο

Συνεχίζονται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», και σήμερα Τετάρτη, το πρωί.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται σε αυτόν η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε, όπως και εχθές Τρίτη 16/2, στο Νέο Καύκασο Φλώρινας και ήταν ίση με -24.8 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία των -20.4 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στην Πτολεμαΐδα αποτελεί ρεκόρ από την αρχή λειτουργίας του σταθμού, την Άνοιξη του 2006.

Παράλληλα, τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου επικράτησαν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα, οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν μικρή εξασθένηση. Όπως προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί, η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 121 χλμ/ώρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρούν οι διαδικασίες για Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Λουτρά Θέρμης

Προχωρούν άμεσα από τον δήμο Θεσσαλονίκης οι διαδικασίες για δύο μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή…