Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2015

Μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση  ζητάει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

διάσωση μεταναστώνΤο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στη διαχείριση της νέας προσφυγικής τραγωδίας, στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, αναλαμβάνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στη Ρόδο, διακόπτοντας το πρόγραμμα των επισκέψεών του σε νησιά της Περιφέρειας.

Ο συντονισμός ανατέθηκε στον περιφερειάρχη, με κατεπείγον έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων), στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών, μετά και το νέο τραγικό συμβάν, για το οποίο ο κ. Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Τις τελευταίες ώρες ζούμε μια ακόμη προσφυγική τραγωδία, με τις έρευνες να συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Το Αρχιπέλαγος μας, πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μετετράπη σε υγρό τάφο απελπισμένων ανθρώπων που αναζητούσαν μια καλύτερη τύχη.

Το Αιγαίο και οι απελπισμένοι πρόσφυγες χρησιμοποιήθηκαν για μία ακόμη φορά από αδίστακτους δουλεμπόρους, ως εργαλεία του καλοστημένου εγκληματικού δικτύου τους. Σε αυτούς τους αδίστακτους εγκληματίες, όλος ο πολιτισμένος κόσμος οφείλει να κηρύξει τον πόλεμο.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον B’ παγκόσμιο πόλεμο και σε αυτές τις ιστορικές στιγμές η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί πλέον να καθυστερεί την αποφασιστική παρέμβαση της.

Η Σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, πρέπει να βάλει τις βάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης.

Η Ευρώπη οφείλει τώρα να δείξει ότι είναι μια ήπειρος ενωμένη και να κτίσει σήμερα την νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, μαζί και της ασφάλειας, ανακτώντας τις αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε η Ευρώπη του Διαφωτισμού”.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για το κύκλωμα εκβιαστών κατέθεσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Μηνυτήρια αναφορά  κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων που…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο High-Level Political Forum του ΟΗΕ με θέμα «Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δ. Καφαντάρης: Η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση της…

ΚΕΔΕ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο High- Level Political Forum του ΟΗΕ με θέμα «Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δ. Καφαντάρης: Η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση της…