Άρθρο Localit 03 Νοεμβρίου, 2023

Μια κορυφαία στιγμή αθλητικού ήθους αποτυπώνεται στη νέα τοιχογραφία του αθλητικού κέντρου του δήμου Χαλανδρίου

Ο Μίλτος Τεντόγλου ασπάζεται τη Χάικε Ντρέξλερ

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, το 2018, ο μεγάλος αθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε το πρώτο του ευρωπαϊκό χρυσό και μαζί έγραψε μια ιστορία αθλητικού ήθους που θα τον συνοδεύει για πάντα. Μετά το μεγάλο άλμα, που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, οι κάμερες κατέγραψαν τον Τεντόγλου, αντί να πανηγυρίζει το χρυσό, να στρέφεται προς την εθελόντρια που έστρωνε την άμμο στο σκάμμα, να την χαιρετά και να την ασπάζεται. Η «εθελόντρια» ήταν η Χάικε Ντρέξλερ, θρυλική αθλήτρια στίβου της Αν. Γερμανίας, και της ενωμένης Γερμανίας αργότερα, κάτοχος συνολικά 19 μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων πέντε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κίνηση αυτή κορυφαίου συμβολισμού του ολυμπιονίκη μας Μίλτου Τεντόγλου, είναι μια από αυτές που τον έχουν καθιερώσει διεθνώς όχι μόνο ως αθλητή των μεγάλων επιδόσεων αλλά και ως αθλητή που διδάσκει ήθος.

Η εικόνα αυτή που έκανε το γύρο του κόσμου, φιλοτεχνήθηκε από τον δημιουργό Mitso Kyklamino με τη μέθοδο του stencil και κοσμεί πλέον τον εξωτερικό χώρο του αθλητικού κέντρου «Ν. Πέρκιζας» δήμου Χαλανδρίου, για να μας υπενθυμίζει, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, ότι «ο αθλητισμός δεν είναι μόνο τα ρεκόρ και τα μετάλλια, αλλά κυρίως οι αξίες και το ήθος που προάγει».

Ο ασπασμός του Τεντόγλου στην Χάικε Ντρέξλερ είναι η πιο πρόσφατη από τις 15 τοιχογραφίες, που έχουν δημιουργεί στο αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας», με κορυφαίες στιγμές του παγκόσμιου αθλητισμού. Σε αυτές αποτυπώνονται γεγονότα και προσωπικότητες που μπορούν να εμπνεύσουν τα νέα παιδιά και να τα φέρουν πιο κοντά στα πανανθρώπινα αιτήματα για ειρήνη, ισότητα, προσφορά και αλληλεγγύη, κόντρα στα στερεότυπα και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θερμαϊκού: Εξόφληση οφειλών πολιτών μέσω της εφαρμογής Easy Pay

Τη δυνατότητα διαδικτυακής ενημέρωσης και εξόφλησης οφειλών, μέσω της εφαρμογής Easy Pay, παρέχει, πλέον, στους…

Με μια ματιά 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης από τον δήμο Αθηναίων

Επιχείρηση κατά της  αφισορύπανσης ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων σε δρόμους και πλατείες. Η δημοτική Αρχή…

Με μια ματιά 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με εντολή Ν. Χαρδαλιά ξηλώθηκαν οι αφίσες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η περιφέρεια Αττικής σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας (Ν.4954/2022) προχώρησε χθες βράδυ στο ξήλωμα παράνομης…