Άρθρο Localit 09 Ιανουαρίου, 2020

Μεξικό: Οι αρχές εντόπισαν το πτώμα εκλεγμένου δημάρχου που είχε εξαφανιστεί το 2018

Το πτώμα του Ντανιέλ Εστέμπαν Γκονσάλες, που εξαφανίστηκε το 2018, δύο μήνες αφότου εξελέγη δήμαρχος μιας κοινότητας στη μεξικανική Πολιτεία Γκερέρο (νότια), εντοπίστηκε στην όχθη ποταμού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η τοπική εισαγγελία.

Ο Γκονσάλες, μέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD, κεντροαριστερά) εξελέγη δήμαρχος στην Κοτσοάπα στις εκλογές της 1ης Ιουλίου του 2018. Αλλά εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος τη 2α Σεπτεμβρίου, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Η σύζυγός του, η Εντίθ Ριβέρα Λόπες, είχε κατόπιν αναλάβει καθήκοντα δημάρχου με απόφαση του Κογκρέσου της Πολιτείας αυτής του νότιου Μεξικού.

Η Ριβέρα Λόπες κατηγόρησε τοπικά στελέχη του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) ότι ευθύνονταν για την εξαφάνιση του συζύγου της εξαιτίας των σφοδρών προεκλογικών συγκρούσεών τους.

Οι εκλογές του 2018 στο Μεξικό — έγιναν ταυτόχρονα δημοτικές, βουλευτικές και προεδρικές — είχαν αμαυρωθεί από κύμα βίας. Δολοφονήθηκαν πάνω από 130 πολιτικοί, ειδικά στο αυτοδιοικητικό επίπεδο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδικό φόρο για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού θεσπίζει η Νορβηγία

Οι νομοθέτες της Νορβηγίας ενέκριναν χθες (05/06) την εισαγωγή ενός ειδικού τουριστικού φόρου με στόχο…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…