Άρθρο Localit 29 Ιουνίου, 2023

Μετρητές ατμοσφαιρικών ρύπων στο δήμο Πετρούπολης

Συσκευές μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων υψηλής τεχνολογίας, εγκαταστάθηκαν στην Πετρούπολη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος με το Ινστιτούτο Ερευνών, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται η δημιουργία συστήματος συνεχούς χωρικής παρακολούθησης συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 και η χαρτογράφηση των επιπέδων αερίων του θερμοκηπίου στην πόλη, με έμφαση στο μεθάνιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετρητές, κατά αρχάς σε οκτώ χαρακτηριστικές θέσεις της πόλης, οι οποίες είναι απαραίτητο να διαθέτουν ηλεκτροδότηση και Wi-Fi. Οι πρώτες τρεις θέσεις που προτάθηκαν για την εγκατάσταση των Μετρητικών Σταθμών είναι το Κέντρο Κοινότητας «Γ. Ρίτσος», το Δημοτικό Ωδείο και η Δραματική Σχολή. Θα ακολουθήσει εγκατάσταση στην περιοχή των γηπέδων «Αλκυών», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ή στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» και σε τρεις σχολικές μονάδες της πόλης.

Στόχος του Δήμου Πετρούπολης είναι η επιστημονική και τεκμηριωμένη καταγραφή των ατμοσφαιρικών ρύπων της πόλης, ώστε να υπάρχει επιστημονική πληροφόρηση και να μπορεί να δράσει εμπεριστατωμένα όταν και όπου κριθεί απαραίτητο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…