Άρθρο Localit 29 Ιουνίου, 2023

Μετρητές ατμοσφαιρικών ρύπων στο δήμο Πετρούπολης

Συσκευές μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων υψηλής τεχνολογίας, εγκαταστάθηκαν στην Πετρούπολη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος με το Ινστιτούτο Ερευνών, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται η δημιουργία συστήματος συνεχούς χωρικής παρακολούθησης συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 και η χαρτογράφηση των επιπέδων αερίων του θερμοκηπίου στην πόλη, με έμφαση στο μεθάνιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετρητές, κατά αρχάς σε οκτώ χαρακτηριστικές θέσεις της πόλης, οι οποίες είναι απαραίτητο να διαθέτουν ηλεκτροδότηση και Wi-Fi. Οι πρώτες τρεις θέσεις που προτάθηκαν για την εγκατάσταση των Μετρητικών Σταθμών είναι το Κέντρο Κοινότητας «Γ. Ρίτσος», το Δημοτικό Ωδείο και η Δραματική Σχολή. Θα ακολουθήσει εγκατάσταση στην περιοχή των γηπέδων «Αλκυών», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ή στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» και σε τρεις σχολικές μονάδες της πόλης.

Στόχος του Δήμου Πετρούπολης είναι η επιστημονική και τεκμηριωμένη καταγραφή των ατμοσφαιρικών ρύπων της πόλης, ώστε να υπάρχει επιστημονική πληροφόρηση και να μπορεί να δράσει εμπεριστατωμένα όταν και όπου κριθεί απαραίτητο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Τζουμέρκα από 1η μέχρι 20η Αυγούστου

Με πρόγραμμα γεμάτο από εκδηλώσεις έρχεται το 14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ.…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Νέο ΚΕΠ στο χώρο του ΠΑΛΑΙ

Άνοιξε το νέο ΚΕΠ Γαλατσίου στον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) Ωράριο λειτουργίας :…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΜΥ: Κορυφώνεται το θερμό κύμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από…