Άρθρο Localit 29 Δεκεμβρίου, 2020

Μέσω πλατφόρμας της ΚΕΔΕ οι αιτήσεις επιχειρήσεων για απαλλαγή από δημοτικά τέλη

Μέσω της  ειδικής  πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, https://dt.govapp.gr/, οι δήμοι μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων τους,  να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη. Βασική προϋπόθεση ο δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις και να έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

Η  δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, δόθηκε στους δήμους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του Covid-19, μπορούν να αιτηθούν πλέον ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

Η διαδικασία είναι απλή και εξελίσσεται με τέσσερα βήματα: Στη διεύθυνση https://dt.govapp.gr, γίνεται σύνδεση στο σύστημα  μέσω των στοιχείων taxisnet της επιχείρησης. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή «δημιουργία αίτησης» για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά για απαλλαγή από δημοτικά τέλη ή/ και αίτηση μείωσης τελών κοινόχρηστων χώρων. Αφού γίνει επιλογή του δήμου στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση, ακολουθεί η συμπλήρωση στοιχείων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της επιχείρησης, τον αριθμό παροχής, τα στοιχεία διεύθυνσης / επικοινωνίας. Γίνεται η υποβολή της αίτησης και ο επιχειρηματίας αναμένει να ειδοποιηθεί από τον αρμόδιο δήμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά, INEMY- ΕΣΕΕ και ΕΣΠ, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Τη στήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά, έχει ως στόχο το πρωτόκολλο συνεργασίας…

Ρεπορτάζ 26 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στη Δυτ. Αχαΐα – Ο δήμος ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση σε όλη τη Δυτικής Αχαΐα και κυρίως στον…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Rapid tests τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία

Συνεχίζεται η διενέργεια τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapidtests) για την covid 19, από τις Κινητές…