Άρθρο Localit 30 Δεκεμβρίου, 2019

Μέσα σε 3 μήνες ολοκληρώθηκε η έκδοση 98.000 διπλωμάτων οδήγησης που εκκρεμούσαν επί 1,5 χρόνο

Τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι επί περίπου 1,5 χρόνο αδυνατούσαν να παραλάβουν τις άδειες οδήγησης τους εξαιτίας της στρεβλής νομοθεσίας, μπήκε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης 98.012 διπλωμάτων, κατόπιν παρέμβασης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική διεύθυνση μεταφορών της περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ευχαριστήσει αλλά και να συγχαρεί τους εργαζόμενους για την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που επέδειξαν, δουλεύοντας υπερωριακά και τα Σαββατοκύριακα, εδώ και 3 μήνες.

Όπως σημειώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου εκκρεμούσαν κοντά στις 100.000 υποθέσεις αδειών οδήγησης με συνέπεια να ταλαιπωρούνται έντονα πολίτες -κυρίως ηλικιωμένοι-, επαγγελματίες οδηγοί και εκπαιδευτές οδήγησης.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Πατούλης, απεύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να εργαστούν συντονισμένα και πέραν του ωραρίου τους, με στόχο να έχει διεκπεραιωθεί η διαδικασία έως το τέλος του έτους, ο οποίος επετεύχθη.

Σήμερα ο μέσος χρόνος διεκπεραίωσης των αιτημάτων που υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών, πλέον ανέρχεται κατά μέσο όρο στον ένα με ενάμιση μήνα, από τους τέσσερεις μήνες και άνω στις αρχές Σεπτεμβρίου.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του και απευθυνόμενος στο προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών ο κ. Πατούλης  ανέφερε μεταξύ άλλων: « Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου που πετύχαμε όλοι μαζί να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις μας. Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ταλαιπώρησε τους συμπολίτες μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας μιας παράλογης και στρεβλής νομοθεσίας,  είχαμε την υποχρέωση να δουλέψουμε σκληρά με άμεσα αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα, κάτι  το οποίο κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.»

Παράλληλα ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι από τις αρχές  Ιανουαρίου εντάσσεται σταδιακά η  εξυπηρέτηση των  ΚΕΠ της Αττικής στο Τμήμα Εξυπηρέτησης ΚΕΠ που εδρεύει στον Κεντρικό Τομέα, το οποίο χαρακτήρισε μια καινοτόμα πρωτοβουλία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε πρώτη φάση στο Τμήμα Εξυπηρέτησης ΚΕΠ θα ενταχθούν 19 ΚΕΠ, αυτά του Νοτίου Τομέα και των Δήμων Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης του Ανατολικού Τομέα. Σταδιακά θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλμυρού: Όλα τα δικαιολογητικά με ένα “κλικ”

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού έκανε ο δήμος Αλμυρού, διευκολύνοντας πλέον σημαντικά…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…