Άρθρο Localit 25 Φεβρουαρίου, 2019

Μέρκελ-Μέι συζήτησαν την πιθανότητα παράτασης εφαρμογής του άρθρου 50

Η πιθανότητα παράτασης της ισχύος του Άρθρου 50 θίχτηκε σε συνάντηση που είχε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο, αλλά δεν έγινε “ουσιαστική” συζήτηση πάνω σε αυτό, δήλωσε σήμερα Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

“Δεν ήταν κάτι που έθιξε η πρωθυπουργός”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν συζητήθηκε μια πιθανή καθυστέρηση του Brexit και συμπλήρωσε ότι η Μέι, αν τη ρωτούσαν, θα απαντούσε ότι μια παράταση δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει.

Ο αξιωματούχος αυτός σημείωσε επίσης ότι το θέμα αυτό δεν βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν οι δύο επικεφαλής κράτους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ/Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ ελ Σέιχ.

“Ήταν μια καλή συνομιλία, μια ευκαιρία για την πρωθυπουργό να ενημερώσει την καγκελάριο, να μιλήσει για την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας, (συμπεριλαμβανομένης) της δήλωσης που θα κάνει αύριο στο κοινοβούλιο”, κατέληξε ο ίδιος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…