Άρθρο Localit 26 Νοεμβρίου, 2021

Μείωση τιμών ύδρευσης από 1η Ιανουαρίου 2022 στο Δήμο Ανωγείων

Στον Δήμο Ανωγείων, μετά από την ολοκλήρωση της Μελέτης Ανακοστολόγησης των Τελών και Δικαιωμάτων, από την 1η Ιανουαρίου 2022 καθιερώνονται χρεώσεις, ανάλογα με την κατανάλωση κάθε σύνδεσης, με τις οποίες επιβραβεύεται η αποφυγή υπερβολικής χρήσης, τιμολόγια για κάθε κατηγορία καταναλωτών και επιδιώκεται η ανακούφιση των ευπαθών ομάδων με μειωμένες χρεώσεις.

Η μέση μείωση για την οικιακή κατανάλωση ξεπερνά το 20%, ενώ για τις Ευπαθείς Ομάδες, καθορίζονται πρόσθετες εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι 100% για τους άπορους συμπολίτες μας.

Με την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης της Οικονομικής Επιτροπής, καταργείται η ενιαία τιμή των 1,13 ευρώ ανά κυβικό μέτρο κατανάλωσης και από τον επόμενο χρόνο θα εφαρμοστεί το ακόλουθο τιμολόγιο:

Α. Για τις κατοικίες,

έως 60 κυβικά μέτρα το εξάμηνο – 0,78 €/κ.β.

από 60,01 – 90 κυβικά μέτρα το εξάμηνο- 0,85 €/κ.β.

από 90,01 – 150 κυβικά μέτρα το εξάμηνο- 1,00 €/κ.β.

από 150,01 – 240 κυβικά μέτρα το εξάμηνο- 1,13 €/κ.β.

από 240,01 και άνω κυβικά μέτρα το εξάμηνο – 1,40 €/κ.β.

Β. Για τα Καταστήματα, τους Επαγγελματικούς Χώρους, τις Βιοτεχνίες και τις Βιομηχανίες – 1,13 Ευρώ ανά κυβικό μέτρο

Γ. Για τα Νομικά Πρόσωπα και τις Υπηρεσίες Κοινωφελούς, Κοινωνικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Χαρακτήρα – 0,85 Ευρώ ανά κυβικό μέτρο

Δ. Κοινωνικό Τιμολόγιο

α) Άπορες Οικογένειες με πιστοποιητικό  της Κοινωνικής Υπηρεσίας – Έκπτωση 100% για κατανάλωση έως 90 κυβικά μέτρα το εξάμηνο.

β) Δικαιούχοι ΚΕΑ (Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης), Άτομα με αναπηρία πάνω από 67% – Οικογένειες με 2 συζύγους μακροχρόνια ανέργους – Μεταμοσχευμένα άτομα, Μονογονεϊκές οικογένειες)- Έκπτωση 50% για κατανάλωση έως 90 κυβικά μέτρα το εξάμηνο.

γ) Συνταξιούχοι ΟΓΑ και δικαιούχοι μόνο Εθνικής Σύνταξης – Έκπτωση 10% για κατανάλωση έως 90 κυβικά μέτρα το εξάμηνο.

Οι ανωτέρω τιμές επιβαρύνονται με τον εκάστοτε ισχύοντα Φ.Π.Α. και Τέλη Περιβαλλοντικού Κόστους

* Πάγια Χρέωση συντήρησης 3,00 Ευρώ ανά 6/μηνο

**Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, αφού προσκομίσουν στο Δήμο Ανωγείων τα απαραίτητα κατά περίπτωση έγγραφα

“Από την 1η Ιανουαρίου 2022 καθιερώνονται διαφορετικές χρεώσεις, επιβραβεύεται η αποφυγή υπερβολικής χρήσης, καθιερώνονται ξεχωριστά τιμολόγια για κάθε κατηγορία καταναλωτών και επιδιώκεται η ανακούφιση των ευπαθών ομάδων με μειωμένες χρεώσεις. Η μέση μείωση για την οικιακή κατανάλωση ξεπερνά το 20%, ενώ για το 75% των κατοικιών που έχουν μέση μηνιαία κατανάλωση μέχρι 10 κυβικά μέτρα, η μείωση φτάνει το 31%.

Απαλλάσσουμε τους άπορους κατά 100% και τους δικαιούχους ΚΕΑ κατά 50% οφειλόμενη υποχρέωση του Δήμου. Επίσης με την επιπλέον έκπτωση 10% επιβραβεύουμε τον καταναλωτή ηλικιωμένο συνταξιούχο που είναι οι πρώτοι που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αποτελούν πρότυπο για όλους μας και τους ευχαριστούμε.

Παράλληλα προστατεύουμε τους επαγγελματίες με σταθεροποίηση της τιμής χρέωσης στη σημερινή τιμή.

Στόχος μας να  επεκτείνουμε τις επιπλέον ελαφρύνσεις και σε άλλες κοινωνικές ομάδες όπως οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ευχαριστώ το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόφαση του αυτή, είναι κάτι για το οποίο είχαμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε μέσα στο πλαίσιο των καθημερινών προσπαθειών μας για την οικονομική ανακούφιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας τις οποίες υπηρετούμε.

Παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη μείωση των δαπανών και των ανεξόφλητων οφειλών”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Οι δομές, οι άνθρωποι και τα τηλέφωνα που μπορούν να βοηθήσουν τους αστέγους

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης από το επερχόμενο κρύο δηλώνει…

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου Κομοτηνής από τον ΕΕΣ

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσαν…

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάνω από 200.000 κλήσεις έκοψε το 2021 η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Περισσότερες από 200.000 κλήσεις σε παραβάτες οδηγούς έκοψε κατά τη διάρκεια του 2021 η Δημοτική…