Άρθρο Localit 20 Μαρτίου, 2021

Μειώνει κατά 50% τα τέλη καθαρισμού και φωτισμού για τις ευάλωτες ομάδες ο Δήμος Ζίτσας

Σε γενναίες μειώσεις των δημοτικών ανταποδοτικών τελών, που αγγίζουν το 50%,  στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες της περιοχής, προχωρά ο Δήμος Ζίτσας.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της τελευταίας  συνεδρίασής του (18-03-2021), ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Φώτη Ράρρα για  μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ποσοστό 50%  για τα άτομα με  αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην Κοινωνικό Εισοδήματα Αλληλεγγύης).

«Με σκληρή συντονισμένη ομαδική δουλειά είμαστε σε θέση να εισηγούμαστε μείωση των δημοτικών τελών αποδεικνύοντας έμπρακτα  το κοινωνικό  πρόσωπο του Δήμου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας  και διευκρίνισε πως «το συνολικό κόστος από την μείωση των εσόδων εξαιτίας της εν λόγω μείωσης των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού θα βαρύνει την ανταποδοτική υπηρεσία του Δήμου και θα καλυφθεί με την εξοικονόμηση πόρων από τον άμεσο και δραστικό περιορισμό των ελαστικών δαπανών των ανταποδοτικών υπηρεσιών».

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης το Σώμα ενέκρινε επίσης τη συνέχιση της σύμβασης του Δήμου Ζίτσας με το Αστικό ΚΤΕΛ μέχρι τον Αύγουστο για την επιδότηση εισιτηρίων για τις μετακινήσεις επιβατών από και προς τις Κοινότητες του λεκανοπεδίου.

Ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας στην εισήγησή του επεσήμανε πως για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Ζίτσας επιδοτεί τα εισιτήρια εξασφαλίζοντας  καλύτερες  υπηρεσίες για τους πολίτες με μικρότερο κόστος για το Δήμο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…