Άρθρο Localit 20 Μαρτίου, 2021

Μειώνει κατά 50% τα τέλη καθαρισμού και φωτισμού για τις ευάλωτες ομάδες ο Δήμος Ζίτσας

Σε γενναίες μειώσεις των δημοτικών ανταποδοτικών τελών, που αγγίζουν το 50%,  στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες της περιοχής, προχωρά ο Δήμος Ζίτσας.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της τελευταίας  συνεδρίασής του (18-03-2021), ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Φώτη Ράρρα για  μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ποσοστό 50%  για τα άτομα με  αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην Κοινωνικό Εισοδήματα Αλληλεγγύης).

«Με σκληρή συντονισμένη ομαδική δουλειά είμαστε σε θέση να εισηγούμαστε μείωση των δημοτικών τελών αποδεικνύοντας έμπρακτα  το κοινωνικό  πρόσωπο του Δήμου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας  και διευκρίνισε πως «το συνολικό κόστος από την μείωση των εσόδων εξαιτίας της εν λόγω μείωσης των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού θα βαρύνει την ανταποδοτική υπηρεσία του Δήμου και θα καλυφθεί με την εξοικονόμηση πόρων από τον άμεσο και δραστικό περιορισμό των ελαστικών δαπανών των ανταποδοτικών υπηρεσιών».

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης το Σώμα ενέκρινε επίσης τη συνέχιση της σύμβασης του Δήμου Ζίτσας με το Αστικό ΚΤΕΛ μέχρι τον Αύγουστο για την επιδότηση εισιτηρίων για τις μετακινήσεις επιβατών από και προς τις Κοινότητες του λεκανοπεδίου.

Ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας στην εισήγησή του επεσήμανε πως για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Ζίτσας επιδοτεί τα εισιτήρια εξασφαλίζοντας  καλύτερες  υπηρεσίες για τους πολίτες με μικρότερο κόστος για το Δήμο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου και τοποθέτηση γιατρών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Λέρου ζητά ο δήμαρχος

Την άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Λέρου, για την κάλυψη των ημερών απουσίας της μόνιμης…

Ρεπορτάζ 21 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Σκρέκας: Αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος

Τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο για τη «μετονομασία της Ρυθμιστικής…

Ρεπορτάζ 20 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια κτίρια με τη συνεργασία ΤΕΕ-ΟΑΣΠ-ΚΕΔΕ από 5.000 μηχανικούς – Τροπολογία

Την ανάθεση στο ΤΕΕ, του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το…