Άρθρο Localit 06 Μαρτίου, 2016

Μεγάλη φωτιά στο πευκοδάσος της Σκοπέλου

πυροσβεστική υπηρεσίαΕπίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στη Σκόπελο για να περιορίσουν και να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα. Η φωτιά ξεκίνησε στις 2.30 περίπου μετά το μεσημέρι και κατακαίει το πευκοδάσος στην περιοχή ‘Αγιος Ευστάθιος-Καρυά Σκοπέλου.

Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου “Καναντέρ”, που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι την δύση του ηλίου, αλλά και δυνάμεις πυρόσβεσης του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι “για την κατάσβεση συμμετέχουν εκτός από τα δύο αεροσκάφη, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το νησί και 12 πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές. Η φωτιά όμως αν και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, καίει ανεξέλεγκτα προς τον Προφήτη Ηλία, αλλά την προλάβαμε και δεν κατευθύνεται προς την περιοχή Σεντούκια από την άλλη πλευρά του νησιού, γιατί μετά θα κινδύνευε το πυκνό πευκοδάσος στην περιοχή Καλόγηρος”.

Στην Σκόπελο έφθασε εσπευσμένα με ελικόπτερο από την Αθήνα και κλιμάκιο 12 ατόμων-πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον αρχηγό της 1ης ΕΜΑΚ αρχιπύραρχο Κολοκούρη , που δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς.

Από τον Βόλο αναχώρησε για τη Σκόπελο το απόγευμα και μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών δυνάμεων με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, ενώ αναμένεται στο οχηματαγωγό να επιβιβασθούν και δυνάμεις από την Σκιάθο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ενδιαφέρουν 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πύλης: Ιατρείο στο Γαρδίκι και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Αθαμανία

Δύο σημαντικές δράσεις με επίκεντρο την υγειονομική φροντίδα, την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η Κέα ως Υδρούσα»: Έκθεση και δράσεις στην Κορησσία

Ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνει την έκθεση «Η Κέα ως Υδρούσα- Μύθοι, Μνήμες, Πηγές και Διαδρομές…