Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2015

Μέχρι τις 31 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για το INTERREG EUROPE 2014-2020

Interreg logoΤη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020, μέχρι τις 31 Ιουλίου θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσφατα την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για τη μείωση των ανισοτήτων στα επίπεδα της ανάπτυξης, και της ποιότητας ζωής στις Ευρωπαϊκές περιφέρειες μέσω της Πολιτικής Συνοχής. Το πρόγραμμα προωθεί δράσεις περισσότερο καινοτόμες στην Ευρώπη, πιο βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 359 εκ. ευρώ (ΕΤΠΑ) για την περίοδο 2014-2020:  322,4 εκ. ευρώ αφορούν στα έργα διακρατικής συνεργασίας, 15,3 εκ. ευρώ αφορούν στις πλατφόρμες μάθησης πολιτικής, ενώ 21,3 εκ. ευρώ αφορούν στη τεχνική βοήθεια.

 

Το πρόγραμμα INTERREG EUROPE θα χρηματοδοτήσει δύο κατηγορίες δράσεων: Α. Προγράμματα συνεργασίας: οι εταίροι ή οι δημόσιοι οργανισμοί διαφόρων χωρών της Ευρώπης συνεργάζονται για 3 ως 5 χρόνια για την ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε μία συγκεκριμένη πολιτική. Κάθε εταίρος και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο που εμπλέκεται στο πρόγραμμα συνεργασίας θα εκπονήσει ένα Σχέδιο Δράσης. Σε αυτό θα καθορίζεται τι θα πρέπει να υλοποιηθεί στην συγκεκριμένη περιφέρεια, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα διδάγματα και οι εμπειρίες από τη συνεργασία των εταίρων θα γίνουν πράξη. Τα προγράμματα επίσης καλούνται να εποπτεύσουν την πορεία εφαρμογής των παραχθέντων Σχεδίων Δράσης, με στόχο να δουν πόσο καλά λειτούργησε η διακρατική συνεργασία. Β. Πλατφόρμες μάθησης πολιτικής: ένας χώρος συνεχούς μάθησης όπου οποιοσδήποτε οργανισμός που εμπλέκεται στις πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη μπορεί να βρει λύσεις για τη βελτίωση του τρόπου διαχείρισης και εφαρμογής των δημόσιων πολιτικών που σχετίζονται με τα τέσσερα θέματα που προαναφέρθηκαν. Οι οργανισμοί με έδρα τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία ή την Ελβετία είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση από το INTERREG EUROPE.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλιούπολη: Χρήση νέων τεχνολογιών άρδευσης μέσω βιοϋδρογέλης για τα πάρκα της πόλης

Οι δυνατότητες χρήσης νέων τεχνολογιών άρδευσης μέσω βιοϋδρογέλης, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που είχαν με Γερμανούς…

Ρεπορτάζ 31 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Ξεκινά η αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς Δ.Ε. Αρκαδίου

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου αναβαθμίζονται οι υποδομές…

Ρεπορτάζ 31 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ποδηλατοδρομία στα Φάρσαλα

Την 3η Ποδηλατοδρομία διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων μαζί με την Κοινότητα Φαρσάλων, σε συνεργασία με τους…