Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2013

Μέχρι τέλος 2013 δικαστική εκκαθάριση συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές

Image.ashxΤο αργότερο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκδίκασης όλων των εκκρεμών υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Σύμφωνα με σχετική  απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το αργότερο αρχές Νοεμβρίου θα έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».

Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013 με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ξεπερνά τους 6.000 υπαλλήλους. Από αυτούς  οι 3.500 απασχολούνται σε Δήμους της χώρας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…