Άρθρο Localit 11 Ιουνίου, 2024

Με τη διαδικασία του «κατ’ επείγοντος» και από εθνικούς πόρους, η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α από την πυρκαγιά

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ ΟΤΑ) στον Μουζουρά, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 10/6, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Μανώλης Γραφάκος.

Τον κ. Γραφάκο συνόδευσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιχείρησης, πραγματοποίησαν αυτοψία στο κτίριο πρώτης υποδοχής αποβλήτων ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων, που το πρωί της Κυριακής 09/06 παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο κ. Γραφάκος διαπίστωσε το μέγεθος της φθοράς που έχει υποστεί το κτίριο και σε δηλώσεις που ακολούθησαν εγγυήθηκε τη βέλτιστη και ταχύτερη λύση για την αποκατάσταση των ζημιών και επαναλειτουργία του τμήματος:

«Με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος και με πόρους της πολιτείας θα αποκαταστήσουμε τη λειτουργία της μονάδας. Υπολογίζουμε ότι εντός 10 ημερών, θα έχουμε την προσέγγιση του κόστους και η πολιτεία, το ΥΠΕΝ και ο Υπουργός κ. Σκυλακάκης δεσμευόμαστε να βρούμε τους απαραίτητους πόρους», σημείωσε ο Μ. Γραφάκος ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα ενώ δεν παρέλειψε να ανακοινώσει ότι η ΔΕΔΙΣΑ αν κινηθεί γρήγορα, θα ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα “τρέξει” το επόμενο διάστημα μέσω ΕΣΠΑ, για τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών της.

 «Η παρουσία σήμερα, εδώ, του κ. Γενικού, έχει σκοπό να συμφωνήσουμε και να διαχειριστούμε την επαναλειτουργία του εργοστασίου, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία της ΔΕΔΙΣΑ πανελλαδικά», σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για την διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η όποια διαδικασία δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων μέσα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανιων, μετά από σχετικό αίτημα του κ. Σημανδηράκη, η ΔΕΔΙΣΑ και οι Δήμοι του Νομού που εξυπηρετούνται στη διαχείριση των αποβλήτων τους, δεν θα καταβάλουν το τέλος ταφής για τα υπολείμματα των απορριμμάτων τους, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών από την πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε επιπλέον ο κ. Γραφάκος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος της πόλης, συμμετέχοντας στη…