Άρθρο Localit 09 Νοεμβρίου, 2014

Με ρεκόρ συμμετοχών και χρόνων ολοκληρώθηκε ο 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών

marathoniosΟ Κενυάτης Φελίξ Κάντι είναι ο νικητής στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος κάλυψε την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 10 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και διαδρομής.

Ο Κάντι με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας.

Τον Κάντι ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Ράιμοντ Μπετ (έχει νικήσει δύο φορές τον Μαραθώνιο 2010-2012), και Τσομπέι.

Ο Χριστόφορος Μερούσης, από τον Βροντάδο Χίου, είναι ο πρώτος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο, σε δυο ώρες και 25 λεπτά.
Tερματίζει για 2η συνεχή χρονιά πρώτος μεταξύ των Ελλήνων.

Η Ναόμι Μάγιο είναι η γυναίκα που τερμάτισε πρώτη στον φετινό Μαραθώνιο με χρόνο 2.41.05” και ακολούθησε η Νάνσι Ρότιχ με χρόνο 2.41.28”. Και οι δυο είναι από την Κένυα.

Η Σοφία Ρήγα είναι η Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε 1η στον φετινό Μαραθώνιο σε 2 ώρες, 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτά. Η 26χρονη αθλήτρια είναι από την Πάτρα. Ακολούθησε η Μάγδα Γαζέα σε 2 ώρες, 47 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα από τη Ζάκυνθο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…