Άρθρο Localit 09 Νοεμβρίου, 2014

Με ρεκόρ συμμετοχών και χρόνων ολοκληρώθηκε ο 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών

marathoniosΟ Κενυάτης Φελίξ Κάντι είναι ο νικητής στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος κάλυψε την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 10 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και διαδρομής.

Ο Κάντι με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας.

Τον Κάντι ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Ράιμοντ Μπετ (έχει νικήσει δύο φορές τον Μαραθώνιο 2010-2012), και Τσομπέι.

Ο Χριστόφορος Μερούσης, από τον Βροντάδο Χίου, είναι ο πρώτος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο, σε δυο ώρες και 25 λεπτά.
Tερματίζει για 2η συνεχή χρονιά πρώτος μεταξύ των Ελλήνων.

Η Ναόμι Μάγιο είναι η γυναίκα που τερμάτισε πρώτη στον φετινό Μαραθώνιο με χρόνο 2.41.05” και ακολούθησε η Νάνσι Ρότιχ με χρόνο 2.41.28”. Και οι δυο είναι από την Κένυα.

Η Σοφία Ρήγα είναι η Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε 1η στον φετινό Μαραθώνιο σε 2 ώρες, 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτά. Η 26χρονη αθλήτρια είναι από την Πάτρα. Ακολούθησε η Μάγδα Γαζέα σε 2 ώρες, 47 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα από τη Ζάκυνθο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…