Άρθρο Localit 21 Ιανουαρίου, 2022

Με παρέμβαση του δήμου Χαλανδρίου στα 24 ευρώ τα μοριακά τεστ μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Στα 24 ευρώ διαμορφώθηκε με παρέμβαση του δήμου,  η τιμή για τα μοριακά τεστ, για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων του Χαλανδρίου, όπως ενημερώνει με ανάρτησή του Φ/Β ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.

Ο κ. Ρούσσος αναφέρει συγκεκριμένα:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ από τις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή την ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, έως και τις 18 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 46.243 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ετών, ενώ το ποσοστό νόσησης αυξήθηκε από το 17,1% στο 18,2%.,επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες όλων μας για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις για τα σχολεία.

Κάπως έτσι η διεξαγωγή των μοριακών τεστ(PCR),έγινε τμήμα της καθημερινότητας χιλιάδων παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών, σε συνθήκες μάλιστα τεράστιας οικονομικής πίεσης στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, στο ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Έτσι πριν από μερικές μέρες, πήρα την πρωτοβουλία να απευθυνθώ σε αρκετά πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια της περιοχής και να ζητήσω να λάβουν υπόψη τους αυτές τις συνθήκες προκειμένου να αναπροσαρμόσουν σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές των τεστ για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Οι απαντήσεις τους επιβεβαίωσαν αυτό που γνωρίζαμε εδώ και μήνες, μιας και ο δήμος είχε συνάψει συμβάσεις διεξαγωγής μοριακών τεστ, ήδη από τον Νοέμβριο του 2020,για τους εργαζόμενους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην τιμή των 25 ευρώ, όταν τα τεστ είχαν 80-120 ευρώ.

Η προσφορά που εξασφαλίσαμε σήμερα, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όλων των σχολείων της πόλης στην τιμή των 24 ευρώ δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια μείωσης των τιμών, προς όφελος των πολιτών, εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση.

Ευχαριστώ όλους όσοι απάντησαν θετικά στην έκκλησή μου (όλες οι απαντήσεις ήταν πολύ κάτω από το πλαφόν των 47 ευρώ) και ιδιαίτερα τον κ Λουκά της Neoscreen για την ευαισθησία και την αντίληψη κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.

ΥΓ. Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.  Α.Λινκολν ».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη 28 Μαρτίου

Σε 197 σημεία της επικράτειας διενεργούν δωρεάν rapid test για Covid-19, οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα μέτρα προστασίας από την covid-19, που ισχύουν σε δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test στο Παλαιό Φάληρο την Τετάρτη 29 Μαρτίου

O  Δήμος  Παλαιού  Φαλήρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει προγραμματίσει  και  θα διενεργήσει δωρεάν rapid test COVID-19,…