Άρθρο Localit 05 Ιουλίου, 2022

Με LED αντικαταστάθηκαν 80 παλαιά φωτιστικά στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου

Περισσότερα από 80 παλαιά φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με νέους ιστούς και λαμπτήρες LED στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου.

Η αντικατάστασή τους, όπως σημειώνει ο Δήμος, προσφέρει ένα εμφανώς καλύτερο φωτιστικό αποτέλεσμα, ενώ συμβάλει στην εξοικονόμηση ρεύματος κατά 70%.

Είχε προηγηθεί η αλλαγή των παλαιών λαμπτήρων με LED στις οδούς Μ. Ασίας, Καρελλά, Θησέως, Ηρώδου Αττικού, Αγίου Γεωργίου και Ηρακλείτου, όπως και στην πλατεία Χίου.

Τοποθέτηση λαμπτήρων LED έγινε επίσης στα αθλητικά κέντρα του Δήμου, όπως και σε 10 σχολεία της πόλης, στο πλαίσιο του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1.250.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό, με στόχο αφενός την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και αφετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

«Ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκλήρωσε το 2019 το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) και προχωρά σταδιακά στην υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση την παραπάνω δέσμευση, ο Δήμος θα ολοκληρώσει έως το 2030, σειρά παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με αφορμή την αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων στην Κεντρική Πλατεία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νάουσα: Σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων παρέλαβε από τον Φο.Δ.Σ.Α ο Δήμος

Ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»,…

Βιώσιμες Πόλεις 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται η εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης βιοαποβλήτων στον Δήμο Αγ. Δημητρίου

Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, επεκτείνεται η εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης βιοαποβλήτων, μετά την έγκριση της…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του κήπου της Ροδιακής Έπαυλης

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο…