Άρθρο Localit 13 Δεκεμβρίου, 2020

Με δέντρα Αγάπης και Προσφοράς υποδέχεται τα Χριστούγεννα ο Δήμος Δέλτα

Δέντρα αγάπης και προσφοράς που θα στολιστούν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ετοιμάζει ο Δήμος Δέλτα για τα Χριστούγεννα, σε μια πράξη αλληλεγγύης και αγάπης για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη βοήθειας και στήριξης αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης,  απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους δημότες να συνδράμουν σε αυτήν την Πρωτοβουλία ώστε να μην υπάρξει κανένα τραπέζι άδειο τα Χριστούγεννα στο Δήμο Δέλτα. « Όλοι Μαζί, με σθένος και αποφασιστικότητα θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, χωρίς να αφήσουμε πίσω κάποιον μόνο ή να ξεχάσουμε κανένα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Ήδη, όπως ενημερώνει  η ανταπόκριση είναι μεγάλη.  Οι πολίτες του Δήμου  προσφέρουν δώρα αγάπης, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα που θα στολίσουν τα δέντρα της προσφοράς και θα ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να δοθούν στις οικογένειες δημοτών και κατοίκων  που χρειάζονται έμπρακτη συμπαράσταση.

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων άρχισε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου, στα ΚΑΠΗ Κυμίνων, Σίνδου, Διαβατών, Καλοχωρίου, στο Δημαρχείο Χαλάστρας και στην Κοινότητα Ανατολικού.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, θα είναι διαφορετικά από αυτά που βιώσαμε πέρυσι. Τότε η χαρά, η προσδοκία και οι εναγκαλισμοί, φώτιζαν τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, σε κάθε άναμμα δέντρου, στις πλατείες όλων των κοινοτήτων του δήμου μας. Φέτος θα λείψουν, οι εκδηλώσεις και το πλήθος του κόσμου, που συνέρρεε στην πλατεία κάθε δημοτικής κοινότητας, για να συνυπάρξει και να βιώσει με άλλους, μια αισιόδοξη συλλογική γιορτινή στιγμή. Αυτό όμως που δεν θα λείψει και είναι παρόν είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων. Εκφράζεται από τα δέντρα που στήνουμε σε κάθε κοινότητα, ως σύνοψη της συλλογικής διάθεσης προσφοράς, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αγάπης που έχουμε ως τοπική κοινωνία. Αυτή την περίοδο, οι έννοιες είναι ακόμα πιο ισχυρές. Γιατί, μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να μας αφορά εξίσου όλους, όλοι να είμαστε ίσοι απέναντι στις επιπτώσεις της, αλλά μερικοί συνάνθρωποι, όχι πολύ μακριά μας, δεν παύουν να είναι λιγότερο ίσοι, γιατί εκτός από τον αόρατο εχθρό, έχουν να σηκώσουν, εξαιτίας ατυχιών της ζωής, το πρόσθετο βάρος της ανέχειας και της φτώχειας», τονίζει στο μήνυμα του ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…