Άρθρο Localit 09 Σεπτεμβρίου, 2024

Με 12 ηλεκτρικά οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Αθηναίων

Δώδεκα ηλεκτροκίνητα οχήματα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των δημοτικών υπηρεσιών, παρέδωσε την περασμένη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στο Σεράφειο.

Όπως ανέφερε ο κ. Δούκας: «Στον Δήμο Αθηναίων, εκσυγχρονίζουμε τον δημοτικό στόλο οχημάτων με 12 αυτοκίνητα πόλης, 100% ηλεκτρικά, μηδενικού θορύβου και μηδενικών ρύπων. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γιατί κάνουμε πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα και μικροκινητικότητα, και είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον».

Η απόκτηση των νέων οχημάτων εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για την προώθηση της μικροκινητικότητας. Συνδυάζουν την πρακτική μετακίνηση μέσα στην πόλη και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ αναμένεται να ενισχύσουν τις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δημοτικής Αστυνομίας, Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης και Eνεργού Γήρανσης & Λεσχών Φιλίας.

Η δωρεά των οχημάτων έγινε από την εταιρεία AIGLON του ομίλου Συγγελίδη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…