Άρθρο Localit 01 Απριλίου, 2024

Μαρούσι: Νέο πάρκο “τσέπης” στην Κοκκινιά – Ακολουθούν και άλλες γειτονιές

Στο Μαρούσι, ένα νέο πάρκο “τσέπης”  παραδόθηκε στους κατοίκους στην Κοκκινιά, ενώ σε εξέλιξη είναι από τον Δήμο το πρόγραμμα διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Οι εργασίες κατασκευής του  νέου πάρκου «τσέπης» που βρίσκεται επί των οδών Μαρή, Μεσογείων & Παπανικολάου, περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, υψομετρική διαμόρφωση του εδάφους, φυτεύσεις, εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Δήμου Αμαρουσίου.

Παράλληλα και σε άλλες γειτονιές της πόλης όπως στα Ανάβρυτα (οδ. Παναγούλη και Γ. Παπανδρέου) και στα Ηπειρώτικα (οδ. Νουάρου) πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, με ιδίους πόρους του Δήμου, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων με σκοπό τον μετασχηματισμό τους σε μικρότερα ή μεγαλύτερα πάρκα για την αναψυχή των περιοίκων.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου: “Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων για αυτή την πενταετία, σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Αυτό το καταφέρνουμε είτε μέσα από την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματός μας, είτε μέσω χορηγικών πόρων. Την προηγούμενη τετραετία καταφέραμε πολλά σε αντίξοες συνθήκες και παραδώσαμε στους Μαρουσιώτες σημαντικές αναπλάσεις πλατειών και νέα πάρκα. Στόχος μας, κάθε περιοχή να έχει τους δικούς της οργανωμένους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, ικανούς να προσφέρουν δημιουργική διέξοδο, σε όλες τις ηλικίες των συμπολιτών μας. Καλούμε παράλληλα όλους τους συνδημότες μας, να προσέχουν τα πάρκα της γειτονιάς τους και να προασπίζουν όλες τις πράσινες γωνιές, διατηρώντας τες καθαρές. Το Μαρούσι θα πάει ακόμη πιο Ψηλά με τη συμμετοχή όλων.”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Κάλεσμα στους πολίτες για αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους

Στην αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους μέχρι την 30η Απριλίου 2024, καλούνται οι πολίτες…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά νωρίτερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στις περιφέρειες της Κρήτης, Βορείου και…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Εορδαίας: Οριστική παραλαβή δύο δομών για ΑμεΑ

Στην οριστική παραλαβή της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας…