Άρθρο Localit 13 Νοεμβρίου, 2024

Μαρούσι: Εσπερίδα «Κλιματική Κρίση, Υγεία και Ατμοσφαιρική Ρύπανση» στο Δημαρχείο

Τα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της ατμοσφαρικής ρύπανσης και των επιπτώσεών τους στην υγεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο εσπερίδας, με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η εκδήλωση με θέμα: «Κλιματική Κρίση, Υγεία και Ατμοσφαιρική Ρύπανση» θα  διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις  18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στις πόλεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα SOCIO-BEE (https://socio-bee.eu/), το οποίο έχει στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων.

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες και συμμετοχικές δράσεις, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων και υγιών πόλεων.

Ειδικοί επιστήμονες θα εμβαθύνουν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στη δημόσια υγεία και θα προτείνουν τρόπους με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Στην Εσπερίδα χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ενώ θα μιλήσουν οι ειδικοί επιστήμονες:
•  Δρ. Αθηνά Πρόγιου, φυσικός – περιβαλλοντολόγος, θα μιλήσει για θέματα περιβάλλοντος, ιδιαίτερα για την κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
•  Δρ. Μαρία Γώγου, ιατρός, θα μιλήσει για θέματα Υγείας σε σχέση με την Ατμοσφαιρική Ρύπανση.
•  Δρ. Μαρία Κοτζαγιάννη, φυσικός, θα μιλήσει για θέματα της επιστήμης των πολιτών (Citizen Science).
•  Ανάργυρος Ρούσσος, θα μιλήσει για το πρόγραμμα SOCIO-BEE και τη συμμετοχή του Δήμου σε αυτό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δωρεάν διάθεση των πρώτων 100 κλιματιστικών ενεργειακής κλάσης Α σε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβαθμίστηκε το Δημοτικό Ελικοδρόμιο Νισύρου

Ο Δήμος Νισύρου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών πλήρους αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου, ένα έργο…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Εγκαταστάθηκε «έξυπνο» παγκάκι

Το πρώτο «έξυπνο» παγκάκι εγκατέστησε και λειτουργεί ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό…