Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2018

Μ. Παναγιωτάκης : Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο τμήμα των ζημιών από τις πυρκαγιές στο δίκτυο της ΔΕΗ

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο μεγαλύτερό τους μέρος, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ για τις βλάβες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

«Έχουν υπάρξει εκτεταμένες ζημιές» ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ΔΕΗ και πρόσθεσε: «Είναι τρεις γραμμές μέσης τάσεως οι οποίες είναι οι γραμμές κορμού, οι οποίες έχουν υποστεί άλλη μικρότερη και άλλη πολύ περισσότερη ζημιά, αυτές αποκαθίστανται. Χθες νομίζω τελείωσε η πρώτη. Προτεραιότητα είναι τα αντλιοστάσια τα οποία πιστεύω ότι μέχρι σήμερα θα έχουν τελειώσει. Πιστεύω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο μεγαλύτερό τους μέρος. Έχουν γίνει ενισχύσεις, έχει γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο ΔΕΔΔΗΕ. Έχει γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση από τη Θήβα, από εργολάβους, από άλλες περιοχές της Αθήνας, υλικά υπάρχουν και νομίζω ότι θα πάμε καλά προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στην απόφαση να διαγραφούν οι οφειλές των πληγέντων για ηλεκτρική ενέργεια από την 1/1/21018 μέχρι και την ημέρα της πυρκαγιάς ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι αφορά εκείνους των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί, δηλαδή για τις κατοικίες, για τα ρολόγια των σπιτιών που έχουν καταστραφεί και τα ρολόγια των σπιτιών που έχουν κάποιο θύμα. Διευκρίνισε ότι η διαγραφή αφορά μόνο το σκέλος της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η ΔΕΗ δεν μπορεί να διαγράψει δημοτικά τέλη ή τις άλλες χρεώσεις που εισπράττει για λογαριασμό τρίτων και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι.

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…

Ρεπορτάζ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία Δήμου Κατερίνης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και πρόταση συνεργασίας με τον ΔΟΜ

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, από τα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης,…

Ρεπορτάζ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Διπλή Ανάπλαση”: 100 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα έργα στο Βοτανικό

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το έργο  της «Διπλής Ανάπλασης» του δήμου Αθηναίων στις περιοχές του…