Άρθρο Localit 18 Οκτωβρίου, 2019

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στην ενδοχώρα μεταφέρονται οικογένειες προσφύγων

Τους βουλευτές της ΝΔ, μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άσυλο. Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, “το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό γιατί δόθηκε σε όλους τους βουλευτές η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στις οποίες ο υπουργός απάντησε μία προς μια”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ και στη συνέχεια στους στόχους του νομοσχεδίου, δηλαδή, όσα εξήγγειλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όπως αυτά αποτυπώνονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου που βγήκε στη διαβούλευση.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι βουλευτές έθεσαν ερωτήματα των οποίων και οι ίδιοι είναι αποδέκτες στις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα 20.000 άνθρωποι. Θα είναι όλοι οικογένειες. Θα υπάρξει ισοκατανομή και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και σε δομές που θα έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές δηλαδή, θα πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

“Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από βουλευτές αναφορικά με τις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται και θα τους φιλοξενήσουν, από τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ισοκατανομή”, είπε ο Σταύρος Καλαφάτης. Ο γραμματέας της ΚΟ ανέφερε επίσης ότι αποκλείστηκε η λύση της φιλοξενίας σε στρατόπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…