Άρθρο Localit 08 Αυγούστου, 2016

Λευκάδα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Λευκάδας. Φλέγονται τέσσερις παραδοσιακές ξύλινες κατοικίες

φωτιά Λευκάδα

Φωτιά στην παλαιά πόλη της Λευκάδας, στη  περιοχή του Μαρκά απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης της Λευκάδας ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Ήδη τέσσερα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

«Δεν υπάρχουν τραυματίες. Αν η φωτιά εξαπλωθεί κινδυνεύει όλη η πόλη», όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεοδώρος Χαλικιάς.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, για λόγους ασφαλείας έχουν εκκενωθεί διπλανά κτίρια αλλά ακόμα και η Παναγία των Ξένων.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη. Συνολικά επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο & 1 Ε/Π.

Πηγή φωτογραφίας: lefkadapress

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…