Άρθρο Localit 28 Μαρτίου, 2022

Λάρισα: Τα παιδιά συναντούν τους συγγραφείς των βιβλίων τους

Στην «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας» στο Χατζηγιάννειο τα παιδιά συναντούν τους συγγραφείς των βιβλίων τους.

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας διοργανώνουν κάθε χρόνο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, την «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας».

Οι εκδηλώσεις φέτος, θα πραγματοποιηθούν από σήμερα 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2022 στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με Λαρισαίους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας (Εύη Γίτσα, Λίνα Μουσιώνη, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Λητώ Τσακίρη και Χρυσάνθη Τσιαμπαλή), το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας και την Παιδαγωγική ομάδα “απ’Ουσία”.

Σκοπός των φετινών εκδηλώσεων αφενός είναι, μέσα από την αναγνωστική διαδικασία οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το εξωσχολικό βιβλίο, να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης, γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας και αφετέρου να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί η συνήθεια και η ευχαρίστηση στα παιδιά της χρήσης της βιβλιοθήκης ως ένας χώρος που απελευθερώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Από τη Δευτέρα 28 έως την Τετάρτη 30 Μαρτίου, η βιβλιοθήκη θα υποδεχτεί μαθητές σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας οι οποίοι θα συναντηθούν με συγγραφείς της πόλης μας.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου, οι μαθητές των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας θα συμμετέχουν στα εργαστήρια που σχεδιάζει και υλοποιεί η παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία.

Το Σάββατο 2 Απριλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα ανοίξει την πόρτα της στο κοινό και θα υποδεχτεί τους “Βιβλιοφάγους” με εργαστήρια διαδραστικής αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, για παιδιά από 4 έως 12 ετών, από την παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για το πρόγραμμα «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας” το 2018 ο Δήμος Λαρισαίων απέσπασε σημαντική διάκριση, στην εκδήλωση της GreekIbby, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στην κατηγορία Βραβείο σε δήμο στον οποίο λειτουργούν με επιτυχία προγράμματα καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και δημιουργίας δια βίου αναγνωστών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, τηλ: 2410618753, e-mail: edimovivlio@hotmail.gr, https://www.facebook.com/www.edimovivliolarissa

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δημοτικές βιβλιοθήκες 20 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου υιοθετεί την Παιδική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Στον Δήμο Διονύσου ξεκινά η  δράση “Υιοθετούμε την Παιδική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης”,…

Δημοτικές βιβλιοθήκες 17 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλοκαιρινή «εκστρατεία» ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Στην επαφή των παιδιών με τον κόσμο των βιβλίων, αποσκοπεί η καλοκαιρινή «εκστρατεία» της Δημοτικής…

Δημοτικές βιβλιοθήκες 05 Απριλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης «Παραμύθια της Σμύρνης» στις  Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης με θέμα «Παραμύθια της Σμύρνης» για παιδιά 9-12 ετών, διοργανώνουν οι Δημοτικές…