Άρθρο Localit 20 Δεκεμβρίου, 2021

Λάρισα: Περιοδική έκθεση «Διάλογοι: Κοστούμια θεάτρου στο Μουσείο»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Θεσσαλικό Θέατρο συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση «Διάλογοι: Κοστούμια θεάτρου στο Μουσείο».  Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται μια σειρά κοστουμιών και εξαρτημάτων από το βεστιάριο του θεάτρου ως αυτοτελείς δημιουργίες, με έμφαση στην εικαστική και τεχνική τους υπόσταση, όπως αυτή συνυφαίνεται με το μακρύ ταξίδι του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Από την Ηλέκτρα και τις Χοηφόρες, στον Σέξπηρ, τον Ξενόπουλο, τον Πινόκιο ή αλλιώς… Γιώργος Ζιάκας, Ιωάννα Παπαντωνίου, Χρήστος Μπρούφας, Ελένη Μανωλοπούλου, Ελένη Στρούλια, Ολυμπία Σιδερίδου και πολλοί ακόμη, είναι οι δημιουργοί πίσω από τα κοστούμια, τα οποία θα εκτίθενται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μουσείου και θα συνδιαλέγονται με τα εκθέματα της παλαιάς αλευροβιομηχανίας και τον επισκέπτη.

Διάλογοι με την ιστορία του θεάτρου, με τις μικρές ιστορίες δημιουργίας των κοστουμιών, με αθέατες λεπτομέρειές τους και με το ίδιο το μνημείο της παλαιάς αλευροβιομηχανίας, που αποτελεί εδώ και τρεις δεκαετίες τον πυρήνα του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Τα κοστούμια συνιστούν το υλικό αποτύπωμα ενός ζωντανού κόσμου δημιουργίας που χάνεται μετά από κάθε παράσταση, ενώ ταυτόχρονα στοιχειοθετούν μέρος της θεατρικής – πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, ανοιχτές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: 4 παραλίες του Δήμου με Γαλάζια Σημαία

Για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Χαλκιδέων βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους πανελλαδικά, που βραβεύτηκαν για…

Ενδιαφέρουν 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου ξεκινά τις εγγραφές την Τετάρτη 1 Ιουνίου, για το…

Ενδιαφέρουν 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΠ Αττικής: 1,6 εκ. ευρώ για στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ

Πρόσκληση συμμετοχής στη πράξη με τίτλο «Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ ημεδαπών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας»,…