Άρθρο Localit 18 Νοεμβρίου, 2024

Λάρισα: Με δράση ανακύκλωσης οικιακών ελαίων συμμετέχει ο Δήμος στην EWWR 2024

Δράση ανακύκλωσης οικιακών ελαίων συνδιοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων με τη Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων #EWWR 2024, από 16 έως 24 Νοεμβρίου.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων για μια ακόμη χρονιά ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 16 – 24 Νοεμβρίου #EWWR 2024, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων, συνδιοργανώνοντας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τη δράση “Πορτοκαλί κάδος; Θα του βάλουμε το λάδι!”.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν θα συγκεντρώνουν το χρησιμοποιημένο οικιακό λάδι προς ανακύκλωση ξεκινώντας από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα 16 ως 24 Νοεμβρίου και έως τον Απρίλιο του 2025. Στη λήξη της περιόδου οι ποσότητες θα ζυγιστούν και θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση.

Φέτος, η EWWR εστιάζει στη σπατάλη τροφίμων με σύνθημα “Μη δίνεις τροφή στη σπατάλη”. Η δράση που υλοποιείται έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στη διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων.

Συνδυάζεται, επίσης, με την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων τηγανελαίων με τη συλλογή τους στους νέους πορτοκαλί κάδους που βρίσκονται σε πενήντα σημεία στον Δήμο Λαρισαίων, δίπλα σε μωβ κάδους ανακύκλωσης ιματισμού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…