Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2018

 Λαμία: Τοποθετήθηκαν οι νέοι πιλοτικοί κάδοι με σύστημα Fbin

Στην τοποθέτηση κάδων που λειτουργούν με το σύστημα Fbin προχώρησε την Παρασκευή,  σε δυο σημεία της πόλης, ο Δήμος Λαμιέων.

Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει την δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου, είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ είτε πιέζοντας το πλήκτρο δίπλα από τον κάδο είτε μέσω ειδικής κάρτας για άτομα με αμαξίδια εξασφαλίζοντας, πέραν της εύκολης χρήσης, μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι κάδοι διαθέτουν σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι με φίλτρο ενεργού άνθρακα. Η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ισχύος 10W 12V.

Συγκεκριμένα, σήμερα τοποθετήθηκαν στην υφιστάμενη νησίδα της Ν.Α. πλευράς της Πλατείας Πάρκου και στην οδό Λεωνίδου 3, δύο ζευγάρια κάδων, ένας πράσινος για τα σύμμεικτα απορρίμματα (χωρητικότητας 1.100 lt) και ένας κάδος μπλε για τα ανακυκλώσιμα (χωρητικότητας 1.100 lt) σε αντικατάσταση των προηγούμενων.

Η τοποθέτηση αυτής της κατηγορίας κάδων εντάσσεται στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με τους Δήμους – Μέλη του και η έναρξη του στις 3 πόλεις της Περιφέρειας- Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα- θα αποτελέσει πρόκριμα για την επέκτασή του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 21 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αιγάλεω τίμησε την πρωταθλήτρια ξιφασκίας Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου

Ο Δήμος Αιγάλεω τίμησε την αθλήτρια ξιφασκίας Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου,  με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού…

Με μια ματιά 13 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Αρχιτεκτονική για παιδιά» στην Κοζάνη

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρχιτεκτονική για παιδιά» ξεκινά την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026…

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…