Άρθρο Localit 26 Μαρτίου, 2016

Λαμία: Πρόγραμμα “Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” από το ΚΔΜ

κέντρα δια βίου μάθησηςΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” [ Διάρκεια: 50 ώρες]. Το πρόγραμμα που παρέχεται δωρεάν, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Ημέρες & Ώρες υλοποίησης: ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6.00-9.00μ.μ.
Διάρκεια προγράμματος: 2 μήνες
Χώρος υλοποίησης: ΚΔΒΜ Λαμίας (Λεωφόρος Καλυβίων 154, Λαμία).

* Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Αφορά επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση.

Η συγκεκριμένη Θεματική Ενότητα έχει σκοπό να αναπτύξει θέματα: – κοινωνικής οικονομίας, – κοινωνικής (ή αλληλέγγυας) επιχειρηματικότητας, – σχετικά με τον κοινωνικό επιχειρηματία, – λογοδοσίας των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Αρχικά, συζητούνται οι διάφοροι ορισμοί για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και οι διάφορες μορφές της. Στη συνέχεια εξετάζεται η διαδικασία της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης: από την επιχειρηματική ευκαιρία στο επιχειρηματικό σχέδιο και στην ίδρυση της εταιρείας και στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς.

Επίσης, θα αναπτυχθούν οι κατάλληλες και επαρκείς γνώσεις για μια σειρά θεμάτων θεσμικού πλαισίου (λ.χ. σχετικές νομοθεσίες), πρακτικών ζητημάτων και εμπειρικών αποτελεσμάτων ώστε να προετοιμαστούν στελέχη ικανά να ανταποκριθούν μελλοντικά στις προκλήσεις της κοινωνικής οικονομίας].

Διεύθυνση: Λεωφόρος Καλυβίων 154, Λαμία, 35100 (στο ισόγειο του Μουσικού Σχολείου Λαμίας)
Τηλέφωνο /fax: 22310 – 31163
Facebook: https://www.facebook.com/kentrodiavioumathisislamias

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαμιέων (ΚΔΒΜ Λαμίας) υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.).
Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Κ.Δ.Β.Μ. Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου (ΑΠ9) χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους.

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: κα Μπαρτσώκα Βεατρίκη

Υπεύθυνη Οργάνωσης:  ΕύηΚαπούλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες «έξυπνες» διαβάσεις για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με την εγκατάσταση νέων «έξυπνων»…