Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», προκειμένου να μεθοδευτούν οι επόμενες κινήσεις.
«Οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που τέθηκαν σε διαβούλευση μας προβληματίζουν βαθύτατα, σε ότι αφορά τη σχέση της Στερεάς Ελλάδας με την Ανώτατη Εκπαίδευση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Λαμιέων .
«Ο ενισχυμένος ρόλος των Τ.Ε.Ι. , δεν μπορεί να αποσβέσει την μη ύπαρξη Πανεπιστημίου. Χρειάζεται μια σοβαρή μελέτη των δεδομένων που προκύπτουν και απαιτείται συστράτευση των δυνάμεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ώστε στο διάστημα της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει, να γίνουν εκείνες οι κινήσεις και να κατατεθούν εκείνα τα επιχειρήματα, με θέσεις και τεκμηρίωση που να πείθουν, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την περιοχή μας».
Στη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές , η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι φορείς.