Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2024

Λ.Κυρίζογλου: Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους

Τη σταθερή δέσμευση και προσήλωση της ΚΕΔΕ στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου μιλώντας σήμερα, 23 Μαΐου, στην  πανελλαδική συνδιάσκεψη  του υπουργείου Αθλητισμού με θέμα: Η στρατηγική πρόκληση αξιοποίησης των Προγραμμάτων κι Εκδηλώσεων Άθλησης για όλους.

Ο κ. Κυρίζογλου τόνισε ότι η σημερινή συνδιάσκεψη αποτελεί συνέχεια της πολύ σωστής απόφασης που ελήφθη από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου το προηγούμενο φθινόπωρο, όταν κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΕ,  προχώρησε στην έγκριση συνολικά 7.005 τμημάτων που αφορούσαν τότε 84 Δήμους και φορείς από όλη την Ελλάδα, ανατρέποντας την προηγούμενη κατάσταση, που έβλεπε τα προγράμματα άθλησης ως οικονομική σπατάλη και αχρείαστη πολυτέλεια.

«Και τώρα, συμπλήρωσε ο κ. Κρίζογλου,  είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια του Υπουργείου να κάνουμε το επόμενο βήμα, να γίνουν τα προγράμματα αυτά περισσότερα, καλύτερα, ποιοτικότερα και μαζικότερα. Αλλά και να αξιολογούνται διαρκώς, γιατί η αξιολόγηση μόνον αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών μπορεί να προσφέρει».

Αναφερόμενος στη σημασία των προγραμμάτων άθλησης για όλους, τόνισε ότι αυτά  αποτελούν μια ουσιαστική κοινωνική επένδυση.

«Η πολυμορφία  και η ποικιλία των προγραμμάτων, η στόχευσή τους στις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καθώς και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος συμμετοχής καταδεικνύουν αυτό το ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, αποδεικνύοντας ότι είναι πράγματι σχεδιασμένα για όλους.

Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Αθλητισμού και η ΚΕΔΕ έχουμε βάλει κοινούς στόχους τους οποίους με συνέπεια και συνεργασία υπηρετούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Αναλυτικά η ομιλία ΕΔΩ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης,  συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα…

ΚΕΔΕ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 83,5 εκ. ευρώ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ ζητά η ΚΕΔΕ

Επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ για τη χρονική…

ΚΕΔΕ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Η ΚΕΔΕ ενώνει τη φωνή της και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δήμων και της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ  και ΔΣ ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα STOP στην άναρχη χωροθέτηση και…