Άρθρο Localit 30 Οκτωβρίου, 2019

Λ. Κυρίζογλου: Χάριν της ενότητας κατέρχομαι σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Την κάθοδό του στις επερχόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο της παράταξης που υποστηρίζεται από τη ΝΔ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου, όπως εξηγεί στην επιστολή του προς τους δημάρχους, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του,  «για μία ακόμη φορά, όπως και το 2014, χάριν της ενότητας κι επειδή προτάσσω το «εμείς» κι όχι το «εγώ», κατέρχομαι σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ».

Με τη σημερινή του δήλωση ο κ. Κυρίζογλου ανταποκρίθηκε στο χθεσινό κάλεσμα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου και ενώ το ίδιο δήλωσε χθες, ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, από την παράταξη της ΝΔ, δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αναλυτικά η επιστολή του Λ. Κυρίζογλου προς τους δημάρχους:

Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

                        Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Είναι γνωστή σ’ όλους σας η διαχρονική συνέπεια και παρουσία μου στους αγώνες για την αυτοδιοίκηση. Με τις μέχρι σήμερα επικοινωνίες μου (έντυπο θέσεων κλπ.) σας έχω γνωρίζει τις απόψεις-προτάσεις μου για όλα τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας, με καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η πολιτική προστασία, η ασφάλεια των πόλεων και των οικισμών, η αντιστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης, η διοικητική μεταρρύθμιση, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση των νησιωτικών, των ακριτικών και των περιφερειακών δήμων, η διευθέτηση των προσφυγικών ροών.

Στη νέα δημοτική περίοδο (2019-2023) η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί, λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού και οικονομικού πλαισίου που της έχει επιβληθεί, διεκδικώντας αποφασιστικά κι αν χρειασθεί και μαχητικά, ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες.

            Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Για μία ακόμη φορά, όπως και το 2014, χάριν της ενότητας κι επειδή προτάσσω το «εμείς» κι όχι το «εγώ», κατέρχομαι σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό προς όλους σας, με υπευθυνότητα, με εμπειρία και σας ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας κατά την επικείμενη εκλογή οργάνων διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σας ευχαριστώ.

Με συναδελφικούς

και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Λάζαρος Κυρίζογλου

Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης

Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…