Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2023

Κύθηρα: Νέος χώρος πολιτισμού στη Χώρα με χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης»

Στα Κύθηρα, σε λίγους μήνες,  ένας νέος χώρος πολιτισμού θα κοσμεί την πρωτεύουσα του νησιού,  τη Χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, το έργο «Συντήρηση, ανάδειξη, αποκατάσταση και επανάχρηση ‘Βιτζαμανείου Σχολής’ και ομόρων δημοτικών ακινήτων (Αστυν. Τμήμα) στη Χώρα Κυθήρων», με προϋπολογισμό μελέτης 514.600€, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ η σχετική σύμβαση κατασκευής του υπεγράφη από το δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη και την ανάδοχο εταιρεία.

Το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση είναι 455.282,33€ και η προθεσμία περάτωσης 10 μήνες.

«Ωστόσο, το έργο θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος στο κτήριο του πρώην Επαρχείου, το οποίο ήδη επισκευάζεται», ενημερώνει ο Δήμος και προσθέτει ότι το όφελος για τη Χώρα θα είναι διπλό:

  • αφενός το Α.Τ. Κυθήρων θα στεγαστεί σε ένα κατάλληλο κτίριο, πλήρως ανακαινισμένο και με όλες τις προβλεπόμενες αίθουσες και εξοπλισμό (πρώην Επαρχείο),
  • αφετέρου ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Βιτζαμάνειος Σχολή και σημερινό Α.Τ.) θα μετατραπεί σε σύγχρονο χώρο πολιτισμού και τεχνών, αντάξιο της ιστορίας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται οι εξής εργασίες: γενική οικοδομική ανακαίνιση όψεων και τοιχοποιίας, νέα κουφώματα, πλήρεις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, διαμόρφωση χώρων WC και αποθήκης, φωτισμοί, νέα δάπεδα, πυρασφάλεια, σύστημα κλιματισμού, ανάπλαση της εξωτερικής πλατείας «Κοσμά Κορωναίου» (κατά το πρότυπο της ανάπλασης του Belvedere), νέοι χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά, εξοπλισμός κ.λπ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η Λαογραφική Συλλογή Δημητρίου Λουράντου, θα στεγαστεί με καταλληλότερο μουσειολογικά τρόπο, με στόχο να αναδειχθεί καλύτερα η τοπική λαογραφική ιστορία, ενώ παράλληλα, οι χώροι που σήμερα στεγάζουν το Α.Τ. θα αξιοποιηθούν για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.

Ο Δήμος υπογραμμίζει  επίσης ότι, οι πλήρεις μελέτες (Στατική, Αρχιτεκτονική, Η/Μ, Τεύχη Δημοπράτησης, Αδειοδοτήσεις κ.λπ.) για το συγκεκριμένο έργο, με τις οποίες εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, έγιναν με Προγραμματική Σύμβαση με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, με ελάχιστο κόστος (20.000€ + ΦΠΑ) και στον μικρότερο δυνατό χρόνο (λιγότερο από 8 μήνες).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…