Άρθρο Localit 14 Δεκεμβρίου, 2023

Κύθηρα: Αποκατάσταση του Αστικού Σχολείου Ποταμού- Θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού

Τη σύμβαση για το έργο «Επισκευή και Αλλαγή Χρήσης Παλαιού Σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν) σε Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων», υπέγραψαν ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης και  ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 325.000€ με το ΦΠΑ και το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση  295.961,85€. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα CLLD/LEADER, μέσω του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 6 μήνες.

«Πρόκειται για ακόμα μια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής που υλοποιείται», σημειώνει ο Δήμος και προσθέτει ότι: «Η αποκατάσταση του εμβληματικού Αστικού Σχολείου Ποταμού, ενός εξαίρετου αρχιτεκτονικού δείγματος της Αγγλοκρατίας των Κυθήρων, αποτελούσε για πολλές δεκαετίες πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο, η ουσιαστική ενασχόληση του Δήμου με το έργο αυτό ξεκίνησε το 2015, όταν το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την αλλαγή χρήσης του κτιρίου και την μετατροπή του σε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ακολούθησε μια μακρά γραφειοκρατική διαδικασία μεταξύ Δήμου, Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του έργου (προστατευόμενο μνημείο), με αποτέλεσμα την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα CLLD/LEADER και τη δημοπράτησή του από το Δήμο μας».

Θα εκτελεστούν μείζονες ανακαινιστικές εργασίες, όπως καθαιρέσεις τοιχοποιίας, νέοι χώροι υγιεινής, νέα στέγη, νέα κουφώματα, πλήρης ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση, αρχιτεκτονική διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, φυτεύσεις, μονώσεις, φωτισμοί, αστικός εξοπλισμός κ.λπ.

«Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος μας και κατ΄ επέκταση όλοι οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς και δρώντες, θα αποκτήσουν έναν μοναδικό χώρο πολιτισμού και τεχνών, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο το νησί», καταλήγει ο Δήμος Κυθήρων στην ανακοίνωσή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…