Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2014

Κυρ. Μητσοτάκης: Από τους ποσοτικούς στόχους στις ποιοτικές μεταρρυθμίσεις

ΜητσοτάκηςΤην επισήμανση ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά πλέον των 200.000 την τελευταία τετραετία, ενώ η ετήσια μισθολογική δαπάνη έχει περιοριστεί κατά περίπου οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, έκανε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, στην έναρξη της εκδήλωσης που διοργανώνει το Υπουργείο στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας την μεταρρυθμιστική ατζέντα 2014 – 2016 της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, απευθυνόμενος στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης (EUPAN), που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, ξεκαθάρισε ότι «περνάμε από την επίτευξη ποσοτικών στόχων στην εκπλήρωση ποιοτικών μεταρρυθμίσεων, σε μια ατζέντα που θέτουμε εμείς και στην οποία εμείς έχουμε την “ιδιοκτησία”».

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλυσε τα βασικά σημεία της εθνικής στρατηγικής για τη διοικητική μεταρρύθμιση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου μέσα από το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από τη βελτίωση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και στην ενίσχυση της διαφάνειας μέσα από την αναβάθμιση του προγράμματος «Δι@ύγεια» και τη διεύρυνση της πολιτικής ανοικτών δεδομένων.

Υπογράμμισε επίσης τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης που επιτυγχάνεται μέσα από τους νέους οργανισμούς των Υπουργείων. «Εντός των ημερών θα αποσταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τους νέους οργανισμούς. Για πρώτη φορά γίνεται μία τόσο σύνθετη άσκηση για την αξιολόγηση δομών, την εκπόνηση σχεδίων στελέχωσης και την περιγραφή των θέσεων ευθύνης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη διημερίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο, θα συζητηθούν οι βασικοί θεματικοί πυλώνες του ΥΔΜΗΔ για την ελληνική προεδρία, που αφορούν σε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, στο ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στη διαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και στον τρόπο με τον οποίο αυτή θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν ... 03 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο πρόγραμμα ONCE ο Δήμος Ελευσίνας

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT IV (2021-2027)_Action Planning Networks, με τίτλο: “One health Network for Cities…

Ρεπορτάζ 03 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με νέας τεχνολογίας Led, αντικαθίσταται ο φωτισμός στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αχαρνών

Στον Δήμο Αχαρνών, ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού στο οδικό δίκτυο, με…

Ρεπορτάζ 03 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοζάνη: Εκδήλωση για την ανάδειξη και διαπίστευση αρωματικών φαρμακευτικών φυτών

Τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα «Ανάδειξη και διαπίστευση αρωματικών φαρμακευτικών φυτών (τσάι του βουνού,…