Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2014

Κροατία: Διαγραφή χρεών ιδιωτών σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες

kroatiaΤη διαγραφή χρεών ιδιωτών προς τράπεζες και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά τα 1.311 ευρώ (10.000 κούνα) εξετάζει η κυβέρνηση της Κροατίας.

Αναμένεται να καθοριστούν σύντομα τα κριτήρια συμμετοχής όσων πολιτών δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και τα οποία – εφόσον, τελικά, εφαρμοστεί το κυβερνητικό μοντέλο – θα διαγραφούν.

Η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας Μιλάνκα Όπατσιτς διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αφορά πολίτες που δεν μπορούν με κανένα τρόπο να πληρώσουν τα χρέη τους.

Η κ. Όπατσιτς είχε, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Μπόρις Λάλοβατς, συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Τραπεζών της Κροατίας και των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών HT και VIP, προκειμένου να εξετάσουν, από κοινού, το μοντέλο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το μοντέλο διαγραφής χρεών αφορά πολίτες με χρέος λιγότερο από 10.000 κούνα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Η  κ. Όπατσιτς υπολογίζει ότι  140.000 πολίτες εντάσσονται σ’ αυτή την κατηγορία, και το συνολικό χρέος ανέρχεται στα 500 εκατ. κούνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τήνου: Δομή κοινωνικής κατοικίας για στέγαση δημοσίων λειτουργών

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2,93 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου για την επανάχρηση του ακινήτου…

Ευρωπαϊκά 04 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κωνσταντίνος Κουκάς: Ο ρόλος των εκλογικών παρατηρητών κλειδί για τη δημοκρατία

Τον κρίσιμο ρόλο της εκλογικής παρατήρησης για την ενίσχυση της δημοκρατίας ανέδειξε ο Κωνσταντίνος Κουκάς,…