Άρθρο Localit 29 Δεκεμβρίου, 2021

Κοζάνη: Παρουσιάστηκε η Δομή Βραχείας Φιλοξενίας Άστεγων Δημοτών

Στην Κοζάνη, λύση στο πρόβλημα αστεγίας των πολιτών, έρχεται να δώσει η Δομή Βραχείας Φιλοξενίας Άστεγων Δημοτών που παρουσιάστηκε, από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα.

Η συγκεκριμένη δομή εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων αστεγίας, που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, με τον πρόεδρο Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, υπό την πλήρη εποπτεία του υπευθύνου της Δομής Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων Δημοτών του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρη Λεούδη.

Όπως υπογράμμισε ο Λάζαρος Μαλούτας, « Η σημερινή παρουσίαση αποδεικνύει, ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι αιρετοί έχουν την ευαισθησία και τη διάθεση να κάνουν ολοένα και περισσότερα πράγματα για να καλύψουν όλους τους τομείς Κοινωνικής Προστασίας. Τέτοιες δομές καλό είναι να υπάρχουν, αλλά καλύτερα να μην χρησιμοποιούνται. Μακάρι το δίχτυ αλληλοπροστασίας και υποστήριξης ανάμεσα στους ανθρώπους να συνεχίσει να υπάρχει, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αστεγίας στο Δήμο μας. Παρόλα αυτά, με η Δομή Βραχείας Φιλοξενίας Άστεγων Δημοτών είναι έτοιμη να παρέχει υπηρεσίες».

Στην παρουσίαση της Δομής Βραχείας Φιλοξενίας Άστεγων Δημοτών παρέστησαν, από το σύνολο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που προσκλήθηκαν, ο επικεφαλής της παράταξης «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης», Κυριάκος Μιχαηλίδης και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοζάνη Μπροστά» και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βαγγέλης Σημανδράκος. Επίσης, στη διαδικασία έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Κώστας Κυτίδης, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κοζάνης, Νίκος Νικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Κοζάνης υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Έλλειψης Στέγης. Σε αυτή την κατεύθυνση,  δύναται πλέον να φιλοξενήσει άστεγους άνδρες στη Δομή Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων, εξασφαλίζοντας διαμονή και σίτιση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σύνδεση με την επιδοματική πολιτική, καθώς και υποστήριξη στην εύρεση σπιτιού.

Στο ίδιο πλαίσιο, δύναται επίσης να φιλοξενήσει άστεγη γυναίκα με ή χωρίς παιδιά στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, καθώς και άστεγη οικογένεια με παιδιά σε διαμέρισμα της Δομής Βραχείας Φιλοξενίας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η εύρεση στέγης τόσο για οικογένειες, όσο και για μεμονωμένα άτομα.

Στόχος του δήμου Κοζάνης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων, αλλά δεν μετατρέπει τους άστεγους συμπαθητικούς αποδεκτές κοινωνικών υπηρεσιών και επιδομάτων και ιδρυματοποίηση, αλλά θα τους καθιστά ενεργούς  πολίτες.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης της δομής πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών πλακετών στις επιχειρήσεις που συνέδραμαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος με τις δωρεές τους.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Κοζάνης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στις δωρήτριες επιχειρήσεις «Γιώργος Ευκολίδης»  και «Protovoras Energy» για τη συνδρομή τους στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος, αλλά και στον σύλλογο «40 Μάρτυρες» για την παραχώρηση του κτηρίου. Τέλος, ο κ. Μαλούτας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, τους οποίους ευχαρίστησε για την υποστήριξη τους στο εγχείρημα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…