Άρθρο Localit 13 Οκτωβρίου, 2020

Κοζάνη: Έκτακτη σύσκεψη δήμου και φορέων για τον κορονοϊό – Επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης περισσότερων τεστ

Έκτακτη σύσκεψη για την συνεχιζόμενη εμφάνιση υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, την Τρίτη το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Υγείας Ηλίας Τοπαλίδης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης ΚΔ Μακεδονίας Θεόδωρος Μαρδίρης, ο διοικητής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος, ο αστυνομικός υποδιευθυντής β΄ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης Τσιότσιας Ηλίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης Κώστας Παπαδόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Κοζάνης σε θέματα Υγείας Αναστάσιος Σιδηράς, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης Βασίλης Μπαλατσός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, καθώς και η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Θεανώ Κουτσιμανή,

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η κοινή δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο δήμάρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν πάμε να υποκαταστήσουμε την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, ούτε την Πολιτική Προστασία, σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, ώστε να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια». Ο κ. Μαλούτας επεσήμανε την ταχεία αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορονοϊό στην περιοχή τονίζοντας πως «τα κρούσματα είναι πολλά σε αναλογία με τον πληθυσμό», ενώ υπογράμμισε πως «όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στον περιορισμό του φαινομένου. Η πορεία που διανύουμε είναι δύσκολη».

Τέλος, ο κ. Μαλούτας τόνισε πως ο δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει την καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδιαιτέρως των νεαρότερων, και επέστησε την προσοχή στη βέλτιστη εφαρμογή των μέτρων και την ατομική ευθύνη για τη λήψη μέτρων προστασίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ομοφώνησαν ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης περισσότερων τεστ covid, καθώς και η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση μάσκας, την αποφυγή συγχρωτισμού, την τήρηση των αποστάσεων και την σχολαστική υγιεινή των χεριών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σταθερά παραμένουν το 2024 τα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Ζίτσας

Σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρούνται για ακόμη μία χρονιά τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο…

Ρεπορτάζ 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Τριπλασιάστηκαν τα ποσοστά ανακύκλωσης ρούχων σε 3 χρόνια

Ανοδική πορεία στην ανακύκλωση σημείωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, τριπλασιάζοντας το…

Ρεπορτάζ 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου στη συνεδρίαση της ΕΤΑΠ

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης για το έτος 2024, συζητήθηκε στην 1η…