Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2021

Κως: Αναβάθμιση υποδομών από Δήμο και ΔΕΥΑΚ

Έργα που επιλύουν χρόνια προβλήματα περιοχών της Κω και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ .

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, υπογράφηκε σύμβαση για ένα από τα έργα που βρίσκονται σε προτεραιότητα και αναμένεται να αντιμετωπίσει ριζικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της οδού Μπουμπουλίνας και παρακείμενων οδών, που δημιουργούν πρόβλημα στη ζωή των κατοίκων.

Πρόκειται για νέο δίκτυο διοχέτευσης των όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 1572 μέτρων, κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δελφίνια) και σε τμήματα των οδών Βερροιοπούλου, Ιερού Λόχου, Σκεύου Ζερβού, Ψαρρών, αποσυμφορώντας παράλληλα την οδό Αβέρωφ στην οποία διοχετεύονται έως σήμερα ποσότητες όμβριων υδάτων από την προαναφερόμενη περιοχή.

Το νέο δίκτυο, με προϋπολογισμό δαπάνης έργου 298.304,46€ καλύπτεται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ και αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα ανακουφιστούν οριστικά οι πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης που διατρέχουν οι προαναφερόμενες οδοί, όπως αναφέρεται σχετικά.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι στο πλαίσιο του κοινού σχεδιασμού και της συνεργασίας Δήμου Κω – ΔΕΥΑΚ η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός, προετοιμάζουν παράλληλα τη δημοπράτηση μελέτης για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος παροχέτευσης των όμβριων υδάτων στον ευρύτερο Βορειοδυτικό τομέα της πόλεως Κω.

Έτσι, αναμένεται να αντιμετωπιστεί με σωστό σχεδιασμό, επιστημονική τεκμηρίωση και προγραμματισμό, ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, που εδώ και χρόνια δυσκολεύει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής και δημιουργεί πρόβλημα συνολικά στη λειτουργία της.

«Η δημοτική αρχή θέτει σε προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος με εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την προαναφερόμενη μελέτη ύψους 492.000€, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Χαλκιδέων

Υπόγειοι κάδοι εγκαθίστανται από σήμερα Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του έργου…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο χωριστής συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Στη δημιουργία- για πρώτη φορά – δημοτικού δικτύου χωριστής συλλογής τηγανέλαιων, θα προχωρήσει  ο Δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρεβενά: Το κτίριο του παλιού Δασαρχείου γίνεται «πράσινο»

Στη ριζική ανάπλαση του κτιρίου του παλιού Δασαρχείου Γρεβενών προχωρά ο Δήμος της περιοχής, μετά…