Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2022

Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στηρίζει ο Δήμος Ελασσόνας

Την απόφαση να παραχωρήσει δωρεάν δημοτικό ακίνητο σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της επιχείρησης για τη χρήση του παλιού νηπιαγωγείου Γερανείων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που ελήφθη με ειδική πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών του, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν για τέσσερα χρόνια τη χρήση του παλιού νηπιαγωγείου Γερανείων στην ΚοινΣΕπ ΣΑΪΑ για την άσκηση της δραστηριότητάς της.

Όπως ενημερώνει, η  ΚοινΣΕπ ΣΑΪΑ δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής τοπικών προϊόντων και της βιώσιμης ανάπτυξης και θα χρησιμοποιήσει τις αίθουσες του παλιού σχολείου ως γραφείο και αποθηκευτικό χώρο.

Είχε προηγηθεί πριν μερικούς μήνες η δωρεάν παραχώρηση γραφείου στο κοινοτικό κατάστημα Τσαριτσάνης στην πρώτη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε στο Δήμο Ελασσόνας με την επωνυμία «Οικονόμειος Κοιν.Σ.Επ.». Η ΚοινΣΕΠ Οικονόμειος παρέχει υπηρεσίες που ικανοποιούν συλλογικές και κοινωνικές ανάγκες (πολιτισμός, περιβάλλον, εκπαίδευση, κοινωνική φροντίδα, νέες τεχνολογίες, προώθηση τοπικών προϊόντων, ενίσχυση της απασχόλησης, υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης).

Σύμφωνα με το Νόμο 4430/2016 οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αστικοί συνεταιρισμοί κοινωνικού σκοπού, στους οποίους συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν ως σκοπό την επιδίωξη συλλογικού οφέλους. Διοικούνται ισότιμα από τα μέλη τους και επιδιώκουν την υλοποίηση δράσεων που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

«Ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις με την παραχώρηση ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται, για να δώσει την ευκαιρία σε νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο, να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και να αναπτύξουν δραστηριότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, ειδικά σε όσες συμμετέχουν νέοι και νέες, στον πρωτογενή τομέα, στις τεχνολογίες πληροφορικής και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Οι Κοιν.Σ.Επ. θα έχουν την ολόπλευρη στήριξή μας και κάθε διευκόλυνση που προβλέπει ο νόμος για την κοινωνική οικονομία», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Ν. Γάτσας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (24/9) σε Δήμους της Αττικής λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε αρκετούς δρόμους της Αττικής θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία την…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η κοινωνική επανένταξη των αστέγων το θέμα ημερίδας του ΚΥΑΔΑ για τις δράσεις  Street Work

Το έργο που επιτελούν οι ομάδες επιτόπιας παρέμβασης (street work), του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενισχύεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας μια σημαντικής κοινωνικής δομής εξασφάλισε…