Άρθρο Localit 29 Απριλίου, 2022

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα έρχονται σύντομα στον Δήμο Πετρούπολης

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020» εντάχθηκε ο Δήμος Πετρούπολης και συγκεκριμένα στην Πράξη «Βιώσιμη μικρο-κινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 379.936,76 € και αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, με αντίστοιχους σταθμούς στάθμευσης και αυτόματης φόρτισης και θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS.

Παράλληλα, μέσω ειδικής εφαρμογής, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν να μισθώνουν τα ποδήλατα πολύ εύκολα, μέσω κινητού τηλεφώνου, για όσο χρόνο επιθυμούν και να τα επιστρέφουν σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, σε επίπεδο Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας.

«Στην εποχή όπου η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο, ο Δήμος Πετρούπολης δε θα μπορούσε να είναι απών. Με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών με οικολογικό πρόσημο, η μετακίνηση με ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στον Δήμο μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη αστική κινητικότητα, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το επίπεδο και την ποιότητα ζωής του τόπου μας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος.

Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού & Οικονομικών Θοδωρής Λάππας ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ένας από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι να κάνει την Πετρούπολη έναν Δήμο πράσινο με ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα μας πρωτοβουλία για ήπια μέσα κυκλοφορίας, όπως είναι τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα. Όλοι θέλουμε καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη μας, λιγότερη κίνηση και ρύπους και αυτό θα το πετύχουμε με σχέδιο, δουλειά, υπομονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων, όπως αυτή που εξασφαλίσαμε».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Κιλελέρ

Ξεκίνησε στο Δήμο Κιλελέρ η διαδικασία της ανακύκλωσης ρούχων σε συνεργασία με την εταιρεία East-West…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε 50 σημεία της πόλης

Νέο ανταποδοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, αξιοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας, θεωρώντας ότι η ανακύκλωση και η…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή Δήμου Ιωαννιτών στο έργο «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities»

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral…