Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2022

Κοινή δράση Δήμων Αλίμου-Π. Φαλήρου-Καλλιθέας για επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων

Ένα ακόμα μεγάλο έργο με κοινωνική αξία πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ), που έχει συστήσει ο Δήμος Αλίμου από κοινού με τους Δήμους Π. Φαλήρου και Καλλιθέας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο δράσεις συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες στοχεύουν στην επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων των τριών Δήμων:

  • Οι «Δράσεις για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας» αφορούν στην κατάρτιση 750 ανέργων των τριώνΔήμων.
  • Η «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων» αφορά στην εξατομικευμένη συμβουλευτική, εκπαίδευση και πιστοποίηση 250 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των τριών Δήμων.

Όλοι οι ωφελούμενοι, πέρα από την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεών τους, θα λάβουν και ανάλογη επιδότηση.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έναρξη υλοποίησης των δράσεων, οπότε και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση – πρόσκληση συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες των τριών πόλεων.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του Δημάρχους Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και Παλ. Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο για την πολύ εποικοδομητική και δημιουργική συνεργασία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…