Άρθρο Localit 18 Ιανουαρίου, 2017

Κοινή δήλωση του αντιπεριφερειάρχη και των δημάρχων Πειραιά για τα επεισόδια σε σχολείο του Περάματος

Με αφορμή τα χτεσινά επεισόδια στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου Περάματος ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και οι δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης και Περάματος Γ. Λαγουδάκης έκαναν από κοινού την παρακάτω δήλωση:

«Η χτεσινή επανεμφάνιση και τα επεισόδια, που προκάλεσε η «Χρυσή Αυγή», εντός του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου, αυτονόητα καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται απ’ όλους μας. Χωρίς αμφιβολία αποτελούν μια ακόμα έκφραση του αποκρουστικού προσώπου του φασισμού και της ξενοφοβίας.

Βέβαια, η δράση του φασισμού στις λαϊκές γειτονιές της περιοχής του Πειραιά δεν είναι πρωτόγνωρη. Γι’ αυτό, η οργανωμένη πολιτεία, οι τοπικές κοινωνίες και ο κάθε πολίτης οφείλουν να αντισταθούν στο φόβο και στο τραμπουκισμό.

Σε αυτή τη προσπάθεια σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν το υπουργείο Παιδείας, η Αυτοδιοίκηση, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η μαθητική κοινότητα και όλοι οι φορείς.

Η περιοχή του Πειραιά, που εδώ και δεκαετίες υποδέχεται, φιλόξενα, πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπορεί να μετατραπεί σε γκέτο και ακροατήριο της «Χρυσής Αυγής».

Η σημασία της ένταξης των μικρών παιδιών σ΄ ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής, ώστε να αποτρέψουμε τη περιθωριοποίησή τους, που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει.

Η υπόδικη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατόν, για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει, συστηματικά, τη κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές»

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…