Άρθρο Localit 25 Φεβρουαρίου, 2018

Κλειστοί αύριο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί -Κινητοποίηση ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ

Κλειστοί θα είναι αύριο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε δέκα πέντε ημέρες,  ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η διάταξη για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Η κοινή απόφαση ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ ελήφθη μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε κατά τη συνάντησή τους για το θέμα με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου στο υπουργεί Εσωτερικών. Στη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας δεν δέχτηκε την πρότασή τους  ή να αποσυρθεί η διάταξη ή να εφαρμοστεί δυνητικά, καθώς όπως είπε θα υπάρξουν ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών.

Ειδικότερα ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ αποφάσισαν το κλείσιμο των δημοτικών παιδικών σταθμών αύριο Δευτέρα, ενώ στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθως θα γίνει πορεία προ τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές χιλιάδων γονέων, που συμμερίζονται το αίτημά τους.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις προκήρυξε στάση εργασίας για το υπόλοιπο προσωπικό των δήμων από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…