Άρθρο Localit 09 Φεβρουαρίου, 2024

Κιλκίς: Σχολικές αυλές με αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις

Στο Κιλκίς, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ενισχύονται οι σχολικές μονάδες της πόλης, με τον Δήμο να ενημερώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε σχολικές αυλές δέκα διδακτηρίων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως αναφέρει, τα καινούρια γήπεδα ποδοσφαίρου με συνθετικούς χλοοτάπητες του 1ου και 3ου Γυμνασίου Κιλκίς και του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο Δήμος Κιλκίς αποδίδει στους μαθητές φροντισμένους χώρους, ώστε να αθλούνται με ασφάλεια και να χαίρονται το παιχνίδι. Ταυτόχρονα, απευθύνει συστάσεις στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους περιοίκους να ειδοποιούν εγκαίρως, είτε τον Δήμο, είτε  τις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση πρόκλησης φθορών στα έργα, όπως συνέβη πολύ πρόσφατα στον τάπητα μπάσκετ του 1ου Γυμνασίου.

Οι αναπλάσεις συνεχίζονται με επιστρώσεις ελαστικού τάπητα στα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϊ  του 6ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Συνθετικός ελαστικός τάπητας θα τοποθετηθεί στο 3ο Γυμνάσιο και στο 1ο Γενικό Λύκειο ενώ επιστρώσεις χυτού ελαστικού τάπητα θα γίνουν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Αισθητικό επιστέγασμα των εργασιών θα αποτελέσει η γραμμοσκίαση των γηπέδων και  η διαμόρφωση θέσεων – καθιστικών.

«Τα έργα αναπλάσεων στις Σχολικές Αυλές αλλάζουν ριζικά την όψη του δημόσιου χώρου καθιστώντας τον ελκυστικό και φιλόξενο για την εκπαιδευτική κοινότητα και τους επισκέπτες του», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος και καταλήγει ότι η  χρηματοδότησή τους ανέρχεται σε 902.907 ευρώ, ποσό το οποίο προέρχεται από δημοτικά έσοδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …