Άρθρο Localit 08 Μαΐου, 2017

Κέρκυρα: Εγκρίθηκε από το ΣτΕ το ΠΔ για τη χωρική ανάπτυξη του Castello Bibelli

Εγκρίθηκε από το  Συμβούλιο της Επικρατείας το  σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «την έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) με την ονομασία Castello Bibelli στην περιοχή Κάτω Κορακιανά του Δήμου Κέρκυρας».

Ειδικότερα, το 1900 σε έκταση 83.844 τ.μ. κατασκευάστηκε το κτίριο Castello Bibelli που αποτελείται από δύο πύργους (1.968 τ.μ.) και κτίριο βοηθητικών χώρων 1.047 τ.μ. Το Castello Bibelli και το Castelleto (810 τ.μ.) το οποίο κατασκευάστηκε μεταγενέστερα, παραχωρηθήκαν στην Εθνική Πινακοθήκη -Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου. Τώρα, η υπόλοιπη έκταση (εκτός της Εθνικής Πινακοθήκης) των 77.019 τ.μ. παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο διατάγματος το ΕΣΧΑΔΑ χαρακτηρίζει την επίμαχη έκταση των 77.019 τ.μ. ως περιοχή τουρισμού-αναψυχής, παραθεριστικού-τουριστικού χωρίου, ενώ η κάλυψη της έκτασης ορίζεται σε 15%. Ακόμη, προβλέπεται ζώνη προστασίας 100 μέτρων περιμετρικά του Castello Bibelli και 30 μέτρων της Εθνικής Πινακοθήκης. Επίσης, στην εν λόγω έκταση «επιδιώκεται η ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, κυρίως με την επέκταση της τουριστικής περιόδου σε όλη τη διάρκεια του έτους», σύμφωνα με το ΣτΕ.

Τελικά, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη με την υπ΄ αριθμ. 70/2017 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Στην γνωμοδότηση του ΣτΕ αναφέρεται ότι το εν λόγω διάταγμα είναι νόμιμο, παρά το ότι «δεν υφίσταται επί του παρόντος Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…