Άρθρο Localit 12 Ιουνίου, 2021

ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας-Μαγούλας: Ψηφιακή εφαρμογή, sms, email στη μάχη της πρόληψης

Στην μάχη για πρόληψη και καλύτερη ενημέρωση σε θέματα υγείας, «ρίχνεται» ακόμη πιο εντατικά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελευσίνας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει, έχει ήδη ενεργοποιηθεί λογισμικό, που επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώσουν το ιατρικό τους προφίλ και να ενημερωθούν για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση «kepygeias.org», οι δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους και να ενημερωθούν για προσωποποιημένες εξετάσεις που πρέπει να κάνουν ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία και το φύλο.

Στη συνέχεια, οι χρήστες της εφαρμογής θα ενημερώνονται με sms αλλά και email για τις μελλοντικές τους εξετάσεις, ώστε να υπάρχει ένας ιατρικός «οδικός χάρτης».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 210-5546117 και 210-5565614 και ηλεκτρονικά στο kepygeiaselefsinas@pakppa.gr .

Για το δημοτικό ΚΕΠ Υγείας, ο Αργύρης Οικονόμου δήλωσε σχετικά: «Ο προληπτικός έλεγχος υγείας συμβάλλει ουσιαστικά στην έγκαιρη διάγνωση μιας παθολογικής κατάστασης σε πρώιμο στάδιο, προφυλάσσοντας μας από ασθένειες λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές. Το περιεχόμενο και η συχνότητα του προληπτικού ελέγχου, διαφέρουν από άτομο σε άτομο και εξαρτώνται από το φύλο, την ηλικία, το κληρονομικό και ατομικό ιστορικό.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πανδημία έκανε πολλούς από εμάς να αμελήσουμε τον προληπτικό έλεγχο. Στην ανάγκη αυτή, απαντά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας. Τώρα, είναι πιο εύκολο να προχωρήσουμε σε προληπτικές εξετάσεις και εύχομαι οι συμπολίτες μου να αγκαλιάσουν αυτή τη δυνατότητα που παρέχει ο Δήμος μας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιματιζόμενες αίθουσες για τον καύσωνα στο Δήμο Περιστερίου

Κλιματιζόμενες αίθουσες, διαθέτει ο Δήμος Περιστερίου για την προστασία της υγείας των δημοτών και ιδιαίτερα των…

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Διονύσου: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες- Πού μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σταμάτα

Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει τους πολίτες ότι χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλων…

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω ανακοινώνει, πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα παραμείνουν ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Πνευματικού…